Kübalı yetkililer yunusları Irma Kasırgası'ndan böyle kurtardı

Kübalı yetkililer yunusları Irma Kasırgası'ndan böyle kurtardı

Küba'da kurtarma ekipleri, 6 yunusu bölgeyi etkisi altına alan Irma Kasırgası'ndan kurtararak başka bir bölgeye nakletti.

Karayip bölgesini etkisi altına alan Irma Kasırgası nedeniyle bölge ülkelerinde milyonlarca kişi yaşadıkları yerlerden tahliye edildi. ABD'nin Florida eyaletinden tahliye edilen kişi sayısı 7 milyonu aştı. 

Kasırganın etkisi altına giren Küba'da da milyonlarca kişi tahliye edilirken, hayvanlar da kasırgaya karşı koruma altına alındı. Küba'nın kuzeyindeki Cayo Guillermo adasında barındırılan 6 yunus, kurtarma ekipleri tarafından bölgeden tahliye edildi.

Kurtarma ekipleri, sudan çıkardıkları yunusları mavi bir örtü ile sararken, canlıların acılarını hafifletmek için başlarına masaj yaptılar. Sonrasında ekiplerin omuzlarında taşıdığı yunuslar, helikopterle Cienfuegos bölgesine nakledildi. 

Yunuslar burada doğal yaşam alanlarına benzer bir akvaryumda koruma altına alındı. Akvaryumun müdürü Gonzalo Carrero Escobar, "Hava şartları onları burada tutmamıza izin vermezse, bir otelin tuzlu su havuzuna götürülecekler" dedi. 

DAHA FAZLA