Küba gençliği yol gösteriyor!

Küba gençliği yol gösteriyor!

Küba gençliği 2 Ocak’ta Havana Jose Marti Devrim Meydanı’nda devrimin 58. yıl dönümünde büyük komutan Fidel Castro  ve adanın yeni kuşakları onuruna düzenlenecek olan yürüyüş ve askeri geçitte en önde olacaklar. 

Genç Komünistler Birliği(GKB) Ulusal Komitesi üyesi Joan Cabo Mijares, Küba televizyon programı Mesa Reconda’da geçitte Granma yatının büyük bir maketinin eşliğinde pioneros (ilkokul öğrencileri) ile yürüyüşe başlanılacağını ve başkent Havana,  Artemisa ve Mayabeque illerinden gelen 50 bini aşkın gencin de onların arkalarından yürüyeceğini belirtti. 

Genç GKB yetkilisi sağlık, gastronomi ve şeker pancarı tarlalarında ekinlere yardım gibi gönüllülük çalışmaları düzenlediklerini belirterek toplumsal kültürel projelere de öncülük edeceklerini söyledi. 

Aynı şekilde son günlerde Havana’daki kitle örgütleri de bu yıl halk milisleri ile askeri geçide hazırlanıyorlar. 

Devrim Savunma Komitesi (DSK) Ulusal Sekretarya üyesi ve Havana İl Koordinatörü Vladimir Sauri Bermudez bu etkinliklere ek olarak DSK’nın halkın devrime olan inancının ve adanmışlığının sembolü olan bu yürüyüşe katılımı için mahallelerde toplantılar düzenlendiğini belirtti.

Kaynak: 
http://en.granma.cu/cuba/2016-12-29/cuban-youth-lead-the-way-cuban-youth-lead-the-way