Kruvaziyerler Türkiye'yi rotadan çıkarıyor: İptaller yüzde 80'e ulaştı

Kruvaziyerler Türkiye'yi rotadan çıkarıyor: İptaller yüzde 80'e ulaştı

Türkiye'nin turistik bölgelerine her sene binlerce turist getiren kruvaziyerlerin güvenlik gerekçesiyle Türkiye'yi rotadan çıkardığı belirtildi.

Rusya ile yaşanan uçak krizi ve bombalı saldırıların ardından turist sayısında büyük düşüş yaşanırken bir darbe de kruvaziyer firmalarından geldi. Çok sayıda iptalin ardından bu yıl Türkiye limanlarına 50 sefer yapması beklenen Princess Cruises de Türkiye'yi rotasından çıkardığını açıkladı. 

Gemilere hizmet veren Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Önen, "Türkiye'deki güvenlik sorunları ile yaratılan algı nedeniyle turların satılmadığı gerekçesini göstererek Türkiye'yi rotalarından çıkarıyorlar. Normal bir sezon yaşanan 2015 yılına göre, önümüzdeki yıl için iptaller yüzde 80'e ulaşmış durumda. Royal Caribbean, TUI Cruises, Pulman ve Celestyal Cruises gibi birkaç firma kaldı" dedi. 

Türkiye'yi rotasından çıkarıp, gemilerini Yunanistan adaları ile Karadağ'a yönlendirecek dev kruvaziyer firmaları arasında Princess Cruises, Cunard Line, Aida, Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas, Oceania Cruises, Costa, Holland America Line, MSC Cruises gibi firmaların bulunduğu bildirildi. (DHA)

DAHA FAZLA