Kosova ile 'FETÖ operasyonu' krizi: Neler yaşandı?

Kosova ile 'FETÖ operasyonu' krizi: Neler yaşandı?

Kosova’dan kaçırılarak Türkiye’ye getirilen 6 Türk vatandaşı krize neden oldu.

Anadolu Ajansı (AA); dün MİT'in 'FETÖ'nün Balkan ayağı' olarak nitelendirilen bir ekibe operasyon düzenlediğine ilişkin bir haber servis etti. Habere göre, Kosova istihbaratı ile ortak bir operasyon düzenleyen MİT, “FETÖ’nün üst düzey elemanı” oldukları iddia edilen 6 kişiyi Türkiye'ye getirildi.

“FETÖ" mensubu olduğu öne sürülen 6 kişinin elçilik binası içerisinde çekilen fotoğrafları da paylaşıldı. AA,  şüphelilerin sorguları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildiğini, savcılık talimatıyla sorgularına başlanan zanlıların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceklerini aktardı.

İÇİŞLERİ BAKANI VE İSTİHBARAT MÜDÜRÜ GÖREDEN ALINDI

Reuters’ın aktadığına göre, Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, olayın ardından bugün hükümet kabinesinde içişleri Bakanı Flamur Sefaj ve Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Driton Gashi'yi görevden aldı.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Haradinaj'ın, anayasal yetkinliklerine dayanarak, Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Gashi ve İçişleri Bakanı Sefaj’ın istifasını talep ettiği belirtildi.

BAŞBAKAN: TUTUKLAMALARLA İLGİLİ BANA BİLGİ VERİLMEDİ

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, sosyal medya hesabından tutuklamalarla ilgili bilgisinin olmadığını açıkladı.

Haradinay, ”Bugün, Kosova İstihbarat Servisi tarafından gerçekleştirilen operasyonda 6 Türk vatandaşı sınır dışı edildi. Ben, başbakan olarak bu operasyonla ilgili bilgilendirilmedim. Bu yüzden, yasal ve anayasal yetkilerime uygun olarak hareket edeceğim.” Diye yazdı.

ERDOĞAN: ANLAŞARAK ALDILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bu konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Erdoğan, "En son Milli İstihbarat Teşkilatımız, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içerisinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar, getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler." dedi.

Erdoğan, ”Neresi olursa olsun, bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz. Burada da hesaba çekeceğiz" diye de konuştu.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Kosova televizyonları 6 kişinin kaçırılmasına ilişkin görüntüleri yayınladı.