Korgeneral Zekai Aksakallı istifa etti iddiası

Korgeneral Zekai Aksakallı istifa etti iddiası

Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı atamalarına göre Özel Kuvvetler Komutanlığından alınıp 2'nci Kolordu'ya atanan Zekai Aksakallı'nın istifa ettiği iddia edildi.

Ağustos başında yapılan ve 3 kuvvet komutanının da değiştirildiği Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) ardından bu gece Resmi Gazete'de Milli Savunma Bakanlığı atamaları yayımlandı. 

Yayımlanan atamalara göre, Koramiral Ercüment Tatlıoğlu Donanma Komutanı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı 2. Kolordu Komutanı, Jandarma Genel Komutanlığına Korgeneral Arif Çetin oldu.

ZEKAİ AKSAKALLI İSTİFA ETTİ İDDİASI

Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberinde yer alan iddiaya göre, Özel Kuvvetler Komutanlığından alınıp 2’inci Kolordu Komutanlığına atanan Korgeneral Zekai Aksakallı istifa etti. İddiaya göre Aksakallı'nın aynı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığında 9 general daha istifa etti. 

[ih2]

DONANMA KOMUTANI DA İSTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin istifa ettiğini duyurmuştu. Yeni atamalarda Kösele'nin yerine Koramiral Ercüment Tatlıoğlu getirildi. 

ZEKAİ AKSAKALLI KİMDİR?

2009 yılında gerçekleştirilen YAŞ toplantısı ile tuğgeneral olan Aksakallı, 2013 yılında tümgeneralliğe ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 28 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen YAŞ toplantısında ise korgeneralliğe yükseltildi.

2013 yılından bu yana Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Aksakallı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından ele geçirilen Özel Kuvvetler Komutanlığının yeniden kontrol altına alınmasında rol oynadı.

Aksakallı, 24 Ağustos 2016'da Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus kentine yönelik başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nı yönetti.