Konyaspor'dan skandal açıklama: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için pankart açıp tahrik ettiler

Konyaspor'dan skandal açıklama: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için pankart açıp tahrik ettiler

Konyaspor'dan Süper Kupa Finali'nde kendi taraftarlarının neden olduğu şiddet olaylarına ilişkin yapılan açıklamada, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hedef alındı.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda geçtiğimiz Pazar günü oynana Süper Kupa Finali'ne Konyspor taraftarının şiddet eylemleri damga vurmuştu. Konyaspor taraftarı sık sık Beşiktaş taraftarına ve sahaya yabancı madde atarken, İzmir Marşı ıslıklanmıştı. 

Konuya ilişkin Konyaspor'dan yapılan açıklamada ise, Beşiktaş taraftarının açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için pankart açması hedef alındı. Açıklamada, Nuriye ve Semih için "yurt dışında PKK lehinde eylem yaptığı" şeklinde yalan ifadelere yer verilerek, "Emniyet tarafından tüm pankartlar yasaklanmış olmasına rağmen DHKP-C mensubu olarak nitelendirilen ve yurtdışında PKK’nın lehinde eylem yapıp destek verdiği Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Beşiktaş tribünlerinde destek pankartı açılmıştır. Sporla ve özellikle futbolla hiç ilgisi olmayan bu tavır garipsenmiş bu şekilde taraftarımız tahrik edilmeye çalışılmıştır" denildi. 

DAHA FAZLA