Konya'daki bir okulda başlatılan harem-selamlık uygulamasına soruşturma

Konya'daki bir okulda başlatılan harem-selamlık uygulamasına soruşturma

Konya’da Konevi Anadolu Lisesi’nin web sitesinden yayınlanan '2017-18 yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecek' duyurusu hakkında soruşturma başlatıldı.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Konevi Anadolu Lisesinin resmi internet sitesinden dün “Velilerimize Duyuru” başlıklı bir açıklama yapılmıştı.

Okul Müdürü Ö. Faruk Özarslan’ın imzası bulunan açıklamada “Okulumuz 2017 - 2018 eğitim - öğretim yılından itibaren kız - erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Harem selamlık eğitime geçilmesi hakkında bugün bir açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise konu hakkında soruşturma başlatıp, duyuruyu okulun web sitesinden kaldırdıklarını belirtti.

“HABERİMİZ YOK”

Gürsoy şöyle konuştu:

''Yönetmelik hükümlerine aykırı bir durum. Konuyla ilgili okula inceleme ve soruşturma başlattık. Ne ilçe, ne de il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haberi yok. Velilerin talepleri olabilir ama bizler, yönetmeliği uygulamak zorundayız. Geçen dönem pilot olarak bir sınıf oluşturmuşlar, ondan da haberimiz yok. Okul müdürlerinin, yönetmeliğe göre böyle bir yetkileri yok. Geçen dönem açılan sınıf için de soruşturma başlattık. Duyuruda hemen kaldırmalarını söyledik.’'

HAYIRCILARI ŞEYTANA BENZETMİŞTİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy referandumunda ‘‘hayır'' oyu verecekler için “şeytan'' benzetmesi yaparak 2 Şubat 2017 tarihinde Twitter hesabından “Bir nükte: Şeytana, ‘Sen nasıl şeytan oldun?' diye sormuşlar. O da; ‘Bütün melekler EVET dedi, ben ise HAYIR dediğim için' demiş…” diye yazmıştı.

DAHA FAZLA