Konya'da cemaat yurdunda yangın

Konya'da cemaat yurdunda yangın

Konya'da bir cemaate ait yurdun çatısında yangın çıktı. Yurdun bitişindeki imam hatip lisesine sıçrayan yangın 2 saat sonunda kontrol altına alınabildi.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde 'Erenköy cemaati'nin liderinin adını taşıyan Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne ait öğrenci yurdunda sabah saat 06.30 sıralarında yangın çıktı. 

Yurdun çatısından çıkan yangını gören yurttaşlar polise ve itfaiyeye haber verdi. Bölgeye sevk edilen ekipler yangına içeriden ve dışarıdan müdahale etti. Öğrenci yurdundan başlayan yangın rüzgarın etkisiyle yurdun bitişiğindeki Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi çatısına da sıçradı.

Büyüyen yangın karşısında itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine merkez ilçelerde bulunan diğer itfaiye ekipleri de sevk edildi. Yangın, 2 saat süren çalışma sonrası söndürülerek kontrol altına alınabildi.

Yangın sonrası okul ile yurt çatısı tamamen yandı. Yangına müdahele ederken dumandan etkilenen bir itfaiye erine bölgede hazır bekletilen ambulansta müdahale yapıldı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. 

DAHA FAZLA