Komünist belediyeden 'Ovacık İçin Hayata Dokun' projesi

Komünist belediyeden 'Ovacık İçin Hayata Dokun' projesi

Ovacık Belediyesi şimdi de ilçe dışında yaşayan Ovacıklıları da kapsayacak 'Ovacık İçin Hayata Dokun" projesini hayata geçirdi.

Yaklaşık bir yıl önce sosyal medya üzerinde faaliyete geçen 'Ovacık İçin Hayata Dokun' grubu Ovacık ile bir şekilde bağı olan insanları bir araya getirip, yardımlar sayesinde projeler geliştiriyor.

İlk yılında Ovacık köylerinde yaşayan bin 350 haneye 5'er 10'ar adet bal kabağı tohumunu ücretsiz dağıtarak işe başlayan grup, bu çalışma için Adapazarı Pancar Kooperatifi'nden meşhur "kestane bal kabağı tohumu" tedarik edip bin 350 broşür ve zarf ile Ovacık Belediyesi'nin desteğinde köylüye ulaştırdılar.

Çalışma sonucu bal kabakları ilk hasadını da verdi.

Bu yıl ise "her köylüye 5 adet tavuğu ücretsiz ulaşmak" amacıyla 180 yumurta kapasiteli profesyonel kuluçka makinesi ve 4 katlı kafes tedarik edip belediyeye ulaştırıldı.

'Ovacık İçin Hayata Dokun' grubu, Düzce'den organik civciv yemi üreten firma ile görüşüp hayvansal katkı maddesi içermeyen yem alımı için de girişimde bulundu.

Grup ayrıca, ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintisine karşı jeneratör de tedarik etmiş durumda. Grup, yürüttükleri projenin başarıya ulaşması; köylünün kendi tavuğunu üretmeye başlamasıyla birlikte aynı kuluçka makinesi ile bıldırcın, kaz, hindi, sülün, tavus kuşu gibi kanatlı hayvanları da yetiştirip köylüye dağıtmak istiyor.

DAHA FAZLA