Kocaeli'de TÜRGEV yurduna özel muamele: Yurda verilen doğalgaz, mahalleye halkına verilmiyor

Kocaeli'de TÜRGEV yurduna özel muamele: Yurda verilen doğalgaz, mahalleye halkına verilmiyor

Kocaeli'de AKP'li büyükşehir belediyesi tarafından inşa edilen yurt binası yandaş TÜRGEV'e peşkeş çekildi. Üstelik yurdun bulunduğu mahallede doğalgaz hattı yokken, yurt binasına doğalgaz hattı çekildi.

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'e bağlı Kabaoğlu Mahallesi'nin hemen yanı başına inşa ettiği öğrenci yurdu, yandaş Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) devredildi. Mavi Kocaeli'den Sebahattin Aydın'ın haberine göre, yurdun bulunduğu mahallede doğalgaz hattı olmamasına rağmen, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında açılacak olan yurda belediye tarafından doğalgaz hattı çekildi. Mahalle halkı ise yandaş vakıf için doğalgaz hattı çekilmesine rağmen kendilerine yıllardır doğalgaz verilmemesine tepki gösterdi. 

"BİZE ASFALTI ÇOK GÖRDÜLER, YURT İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR"

Mahallenin muhtarı Ali Akbaş, "Bakınız TÜRGEV'e yapılan yurt inşaatı yüzünden her taraf savaş alanına döndü. Anayol yarılıyor, doğalgaz boru hattı çekiliyor. Kabaoğlu Mahallesi halkı, yani yaklaşık 200 hane yıllardır bekliyoruz. Bize iki kamyon asfaltı çok görenler. Gece gündüz çalışarak yurdun yolunu asfaltlayabiliyor. Tozu toprağı iki yıldır biz soluyoruz. Bu mudur hizmet etmek?" ifadelerini kullandı.

"OTELLERE DOĞALGAZ VAR BİZE GELİNCE TIK YOK"

Kentin kış turizmi bölgesi olan Kartepe'nin en üst noktasındaki otellere doğalgaz çekildiğini ifade eden Akbaş, "Bize gelince tık yok. İZGAZ diyor ki, 'İleriki yıllarda gaz verilecek'. İleriki yıllardan kasıt; 50 yıl mı, 100 yıl mı? Ormandan odun alma hakkımız yok. Dünya Bankası'na komşuyuz, üniversiteye komşuyuz ama bize doğalgaz yok. Kabaoğlu sakinleri nerenin vatandaşı" şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA