Kocaeli'de kadın eylemine polis saldırısı: 65'in üzerinde gözaltı

Kocaeli'de kadın eylemine polis saldırısı: 65'in üzerinde gözaltı

Kocaeli'de, Belediye İş Hanı önünde toplanan kadınların Yürüyüş Yolunda yapmak istedikleri 8 Mart yürüyüşüne polis, OHAL gerekçesi ve valilik izninin alınmaması gibi sebeplerle saldırdı. 65'in üzerinde gözaltı olduğu öğrenildi.

Kocaeli'de, Belediye İş Hanı önünde toplanan kadınlar, "Başkanlığa hayır, tek adamlığa hayır, şeriata hayır" sloganlarıyla Yürüyüş Yolunda yürüyüş gerçekleştirmek istedi. OHAL ve valilik izni alınmaması gibi sebeplerle yürüyüşü engelleyen polis, kadınların dağılmaması üzerine, saldırdı ve 65'in üzerinde kadını darp ve hakaret ederek gözaltına aldı. 


Çevredeki vatandaşlar kadınların bu şekilde gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Tepki gösteren vatandaşlara bir grup faşist saldırdı.

Saldırının ardından Eğitim-Sen binasında toplanan kadınlar, yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıyı kınadılar. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Eylem yapmamıza izin vermeyen polis kadınlara şiddetli bir şekilde müdahale ederek gözaltına aldı. 65'in üzerinde çok sayıda kurum ve sendikalardan gözaltılar var.  Bizler korkmuyoruz, inatla kadın dayanışmasını büyütmeye devam edeceğiz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Ayrica dün kaybettiğimiz 7 metal-sen üyesi kadın arkadaslarimizi acıyla ve saygıyla anıyoruz. 

Yaşasın kadın dayanışması!

DAHA FAZLA