Kocaeli'de AKP'li belediyenin konut şirketinden 'zenginlere özel' indirim skandalı

Kocaeli'de AKP'li belediyenin konut şirketinden 'zenginlere özel' indirim skandalı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Kent Konut firmasının inşa ettiği konutların, şirketin genel müdürü tarafından 'belirli kişilere' gizlice indirimli olarak satıldığı ortaya çıktı.

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Konut tarafından inşa edilen konutların halktan gizli bir şekilde indirimli olarak 'belirli kişilere' satıldığı tespit edildi. Yoksullar için yapılan konutların da, indirimli olarak personele satıldığı öğrenildi.

"YAPILAN İNDİRİMLER ŞİRKETİ ZARARA UĞRATTI"

Sözcü'den Ali Ekber Öztürk'ün haberine göre, Kent Konut'un hesaplarını inceleyen Sayıştay raporunda, “Şirket Genel Müdürü tarafından, şirket menfaatleri gözetilmeden bazı kişilere yapılan ekstra indirimlerin, kurumun 2015 yılı bilançosunda 824 bin 645 TL eksik görülmesine neden olduğu tespit edilmiştir” denildi.

Raporda, “Ekstra Genel Müdür indiriminin yoğunlaştığı projeler; Tuana Evleri, Yıldız Konutları gibi üst gelir grubuna yönelik yapılan talep yoğunluğu yüksek olan projelerdir. Bu projelerde halka duyurulmadan belli kişilere ve birden çok daire için indirim yapılması kamuoyunda şirketin güvenilirliğini zedelemektedir” ifadelerine yer verildi.

"SATIŞLARI CAZİP HALE GETİRMEK İÇİN"

Kent Konut'un cevabında ise, yapılan uygulamanın 'satışları cazip hale getirme' amaçlı olduğunu savunarak, "Bu yolla bir yandan şirkete nakit girişi, diğer yandan da bir takım teknik sebeplerle diğer dairelere oranla satış şansı daha düşük dairelerin paraya çevrilmesi sağlanmıştır" denildi.

DAHA FAZLA