Kocaeli’de 1 Mayıs güzergahına özel izin

Kocaeli’de 1 Mayıs güzergahına özel izin

Kocaeli’de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde yapılacak 1 Mayıs yürüyüş ve mitingi için İzmit Kaymakamlığı’nın güzergah değişikliği kararını durduran Valilik, yeni güzergah kullanılmasının yolunu açtı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Kocaeli’de yapılacak 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü yürüyüş ve mitingi için İzmit Kaymakamlığı’nın güzergah değişikliği kararını durduran Valilik, yeni güzergah kullanılmasının yolunu açtı.

TOPLANMA YERİ İNSAN HAKLARI PARKI

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve ESM Şube Başkanı Yener Çalışkan, DİSK Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası Şube başkanı Vedat Küçük, TMMOB İKK Sekreteri ve MMO Şube Başkanı Ünal Özmural ile Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Ersin Karagöz’den oluşan heyet, İzmit Kaymakamlığı’nın istedikleri yürüyüş güzergahına izin verilmeyeceğini anımsatan açıklamasını ardından randevu talep ettikleri Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüştü. Toplantı çıkışında heyet adına açıklama yapan Ünal Özmural, “Ülkenin içinde bulunduğu durumlardan kaynaklanan güvenlik sıkıntısı yüzünden hassas olunmasını anlıyoruz. Ancak, aynı hassasiyet bizim dörtlü bileşenimizde de var” dedi.

‘HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ’

Ünal Özmural, toplantıya yürüyüş ve miting güzergahı konusundaki yasaklamaları anımsatan İzmit Kaymakamı’nın da katıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Yürüyüş güzergahı ile ilgili değişiklikler bilerek talebimizin farklı olduğunu ilettik. 1 Mayıs’ın bayram olduğunu ve bu çerçevede kutlanması gerektiğini, bu taleplerimizle güvenliği zaafiyete sokmayacak şekilde İnsan Hakları Parkı-Anıtpark arasındaki güzergahın verilmesini istedik. Sayın Vali de güzergahı bize açtı. Gösterilen hassasiyete teşekkür ediyoruz. Bayram gibi kutlama için gerekeni yapacağız ve her türlü tedbiri alacağız. Olabilecek ufak tefek sıkıntıları da karşılıklı anlayış çerçevesinde çözeceğimizi düşünüyoruz. Kutlamanın, OHAL kapsamındaki baskıyı da sönümlendirmesi ve

birbirimizi daha iyi anlayabileceğimiz bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz.”

KOCAELİ’DE 1 MAYIS PROGRAMI

Kocaeli’de 1 Mayıs’ta, 12.00’de İnsan Hakları Parkı’ndan başlayarak yürüyüş yapılacağı, 1.5 kilometrelik yürüyüş güzergahının ardından son durak olan Anıtpark’ta saat 13.00’te miting düzenlenmesi planlanıyor.