Koç Üniversitesi'nde 'Nuriye ve Semih'e özgürlük' ile 'Katil ABD' pankartlarına soruşturma

Koç Üniversitesi'nde 'Nuriye ve Semih'e özgürlük' ile 'Katil ABD' pankartlarına soruşturma

Koç Üniversitesi, haziran ayında gerçekleştirilen mezuniyet töreninde "İnsanca ve onurlu yaşayacağız. Nuriye ve Semih'e özgürlük!" ve “Halkların Tescilli Katili ABD Bölgemizden Defol” pankartları açan öğrenciler hakkında soruşturma başlattı.

Koç Üniversitesi Rektörlüğü, haziran ayında gerçekleşen mezuniyet töreninde açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek için açılan “İnsanca ve Onurlu Yaşayacağız, Nuriye ve Semih'e Özgürlük!” ve ABD eski enerji bakanı Steven Chu’nun konuşmasını protesto için açılan “Halkların Tescilli Katili ABD Bölgemizden Defol” pankartlarından dolayı 5 öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlattı.

SORUŞTURMA ÜSTÜNE SORUŞTURMA

Mezuniyet günü açılan pankartlar sebebiyle başlatılan soruşturmalarla birlikte bu eğitim öğretim yılı için toplam 28 siyasi soruşturmayla Koç Üniversitesi’nde rekora ulaşılmış oldu. Eski soruşturmaların 4’ü 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne çağrı, 19’u da “Akademi Biat Etmez” sloganıyla akademideki ihraçların protestosu nedeniyle açılmıştı.

DAHA FAZLA