Kızına ve eşine şiddet uygulayıp ‘şiddete kesinlikle karşıyım’ diyen şahsa 6 bin lira ceza

Kızına ve eşine şiddet uygulayıp ‘şiddete kesinlikle karşıyım’ diyen şahsa 6 bin lira ceza

İstanbul Bağcılar’da eşine ve kızına tokat atan Adem Orduoğlu’na 6 bin lira para cezası verildi.

İstanbul Bağcılar'da yaşayan Adem Orduluoğlu, tokat attığı kızı ve eşi şikayetçi olunca 6 bin lira para cezasına çarptırıldı. 4 yıl sonra karara bağlanan dava sonucunda Orduluoğlu 6 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Orduluoğlu, cezayı ödememesi halinde 10 ay süreyle haftanın 4 günü kamu yaranına çalışacak ya da 10 ay hapis yatacak.

Orduluoğlu, sözünü dinlemediği gerekçesiyle dört yıl önce 19 yaşında olan kızı ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine kızına tokat atan Orduluoğlu, araya giren eşine de kendisini desteklemediği gerekçesiyle tokat attı.

AYRI AYRI PARA CEZASI

Olayın ardından Orduluoğlu'nun kızı ve eşi emniyete giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından açılan davada Orduluoğlu'nun kızı ve eşi şikayetlerini geri çekti ancak olay kamu davasına dönüştüğü için yargılama sürdü. Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve dört yıl süren dava sonucunda, Orduluoğlu, eşine ve kızına üçer bin lira ödemeye mahkum edildi.

PARAYI ÖDEMEZSE YA KAMU YARARINA ÇALIŞACAK YA DA HAPSE GİRECEK

Orduluoğlu, para cezasını peşin veya 10 taksitte ödemediği takdirde, 10 ay süreyle haftanın dört günü kamu yararına çalışacak, bunu da yerine getirmediği zaman 10 ay hapis cezası yatacak.

ŞİDDETTEN CEZA ALDI, “ŞİDDETE KESİNLİKLE KARŞIYIM” DEDİ

AA’nın haberine göre Adem Orduluoğlu, kızı büyüdükten sonra zaman zaman tartışma yaşadıklarını söyledi. Evde yaşadıkları tartışma sırasında kızının da kendisine saldırdığını iddia eden Orduluoğlu, şunları söyledi:

"Neymiş ben darp yapmışım. Darp olayı yok aslında. Ben şiddete kesinlikle karşıyım ne çocuğuma, ne de eşime şiddeti severim. Karıncayı dahi incitmeyen bir insanım. Ben şiddet yapmış konumuna düştüm burada. Benim gibi binlercesi var ama sesini çıkarmıyor."

DAHA FAZLA