Kızıltepe ve Diyarbakır'da polis araçlarına bombalı saldırı

Kızıltepe ve Diyarbakır'da polis araçlarına bombalı saldırı

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ konutlarına giden yol üzerinde akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu.Devlet Hastanesi yakınında 18.35'te meydana gelen patlamanın polis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu yaşandığı belirtildi. Patlam sonucu yaralıların olduğu bildiridliyor. 

Güncelleme 20.57

Diyarbakır'daki saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiği ve 5 polisin yaralandığı belirtildi. 

 


Güncelleme 20.23

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gerçekleştirilen saldırıda 1'i polis 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 54 kişinin yaralandığı bildirildi. 


Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ konutlarına giden yol üzerinde akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu.

Devlet Hastanesi yakınında 18.35'te meydana gelen patlamanın polis aracının geçişi sırasında yola döşenen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu yaşandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 2 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Ala, saldırıda 13'ü sivil 18 kişinin yaralandığını ifade etti.

DİYARBAKIR'DA DA PATLAMA

Aynı saatlerde Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki On Gözlü Köprü yakınlarında da şiddetli bir patlama meydana geldi. Evrensel'in haberine göre, kentin dinlenme bölgelerinden olan On Gözlü Köprü yakınlarındaki patlama polis araçlarının geçişi sırasında yaşandı.

Patlamadan bölgede bulunan kafe ve işletmelerin içerisinde olan sivil yurttaşlar da zarar gördü. Çevik kuvvet otobüsünün yandığı patlamadan bölgedeki sivil araçlar da etkilendi. Büyük bir yangına dönüşen patlama sonucu polislerle birlikte bölgede bulunan çocuk ve yaşlıların da arasında bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Patlamanın neden kaynaklandığı henüz açıklanmazken, çok sayıda ambulans bölgeye gelerek yaralıları taşıdı. Telsizlerden ambulans çağrıları yapıldı.

Ölü ya da yaralı sayısına ilişkin net bir bilgi verilmedi.

Patlamanın ardından bölge güvenlik çemberine alındı. Çatışma sesleri duyuldu.

Polis, Kırklar dağı bölgesini kuşatarak operasyona başladı.