Kız kardeşine tecavüz eden imama 15 yıl hapis

Kız kardeşine tecavüz eden imama 15 yıl hapis

Kız kardeşine tecavüz eden imam ve erkek kardeşi için 15 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi, kız kardeşleri H.B.'ye (24) tecavüz eden imam A.B. (31) ile diğer kardeşi M.B.'yi (29) 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan önce 10'ar yıl, ardından eylemin kardeşe karşı işlenmesi nedeniyle 15'er yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, son duruşmaya katılan iki kardeşin tutuklanmasına karar verdi.

Yakutiye’de yaşayan 23 yaşındaki H.B., 17 Kasım 2013’te polise başvurarak iki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini bildirdi. Annesi ve babasının vefat ettiğini anlatan H.B., Kars'ın bir köyünde imam olan ağabeyi A.B.'den hamile kaldığını ve Ankara'da kürtaj olduğunu söyledi. 

Savcılık ve sorgu hakimliğinde, iki ağabey kız kardeşlerine tecavüz ettiğini kabul etmişti. 

H.B.'nin ifadeleri doğrultusunda iki ağabeyi ile birlikte biri aracılık eden kadın olmak üzere toplam 5 kişi, 11 Kasım 2013'te tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk celsesinde, 2 ağabey dışındakiler tahliye edilmiş, H.B.'nin ağabeyleri A.B. ve M.B. ise 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra her duruşmaya katılmak koşulu ile serbest bırakılmıştı.

‘NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI’ SUÇUNDAN TUTUKLANDILAR

DHA'nın haberine göre, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, iki kardeşin 'nitelikli cinsel saldırı' suçunu işlediğini kabul ederek A.B. ve M.B.'yi önce 10'ar yıl hapis cezasına mahkum etti. Heyet, suçun kardeşe karşı işlenmesi nedeniyle iki kardeşin cezasını yarı oranında arttırarak 15'er yıla çıkardı. Mahkeme, diğer sanıklar iki erkeğin beraAtine karar verirken, N.U.'yu 'fuhuşa aracılık etmek' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşma salonunda bulunan iki kardeş hükmün açıklanmasıyla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

DAHA FAZLA