Kışlada gıda zehirlenmesi

Kışlada gıda zehirlenmesi

Denizli Tugay Komutanlığı'nda görevli 62 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle kentte bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Denizli Tugay Komutanlığı'nda görevli 62 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle kentte bulunan çeşitli hastanelere kaldırıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı olayla ilgili İl sağlık Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığı kaydedildi.

Askerlerin akşam saatlerinde toplu olarak tugay revirine başvurduğu bildirilirken, 29 askerin, Denizli Devlet Hastanesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği, 23'ünün ise askeri hastanede tedavi altında olduğu, gerekli görülenlerin hastaneye sevk edileceği ifade edildi. 

Askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünün işlem başlattığı kaydedildi. 

 Valilikten yapılan açıklama şöyle: 

"02.06.2018 tarihinde Denizli Tugay Komutanlığında; toplam 57 askerde gıda zehirlenmesi meydana gelmiştir. Bu askerlerin 5 tanesi sabah Denizli Devlet Hastanesine peyderpey gönderilmiş olup bu askerler zehirlenme olarak değerlendirilmemiştir. Akşam saat 19:00 da toplu olarak askerler Tugay revirine başvurmuştur. Askeriyenin araçları ile 17 tanesi Denizli Devlet Hastanesi’ne gönderilmiş, 6 tanesi taburcu edilmiş, 11 tanesi halen hastanede tedavi altındadır. Olay daha sonra 112’nin bilgisi olduktan sonra 3 asker Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne ve 3 askerde Servergazi Devlet Hastanesine gönderilmiştir. Daha sonra 6 asker daha Pamukkale Üniversitesi’ne sevk edildi. 23 asker şu anda Tugay revirinde tedavi altında olup gerekli görülenler sevk edilecektir. Askerlerimizin hayati tehlikeleri yoktur. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli işlemler başlatılmıştır."