Kısıtlı imkanıyla büyük başarı elde eden köy takımı federasyon mağduru oldu

Kısıtlı imkanıyla büyük başarı elde eden köy takımı federasyon mağduru oldu

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Güngörmez Köyü'nde kurulan Güngörmez Spor'un voleybol takımı, kısıtlı imkanıyla Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanmasına rağmen federasyonun talimat değişikliği sonucu mağdur edildi.

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Güngörmez Köyü'nde 2016 yılında faaliyete başlayan Güngörmez Spor'un voleybol takımı, Genç Kızlar kategorisinde Tekirdağ şampiyonu olup Marmara Bölge Birinciliği’ne katıldı. Bu sezon Marmara Bölge Birinciliği’nde mücadele eden takım grup ikincisi oldu.

KÖY TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILMAYA HAK KAZANDI

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun turvuna öncesinde resmi sitesinden yayınladığı talimatta, Türkiye Şampiyonası'na grup birincileri ile puan, galibiyet sayısı, set ve sayı averajı açısından 'en iyi grup ikincileri'nden 2 takımın katılacağı belirtildi. Bu talimat doğrultusunda en iyi ikincilerden biri olan Güngörmez Spor'un voleybol takımı da şampiyonaya katılmaya hak kazandı. 

FEDERASYONDAN TURNUVA SONRASI TALİMAT DEĞİŞİKLİĞİ

Ancak federasyon yetkilileri, talimat değişiliğine giderek Güngörmez Spor'u finallere katılmaya hak kazanan takımların dışında bıraktı. Konua ilişkin kulüpten yapılan açıklamada, federasyon yetkililerinin kendilerine, "6 takımlı gruplarda son sırada yer alan takımlarla oynanan maçların değerlendirme dışı tutulduğu" yanıtı verildiği belirtildi. 

"SON DERECE KISITLI OLANAKLARLA VOLAYBOLA ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLADIK"

Duruma itiraz eden Güngörmez Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu ve Antrenörü Turgay Karabulak tarafından yapılan açıklamada, "Bir köy takımıyla son derece kısıtlı olanaklarla ulaştığımız noktanın, diğer küçük kulüpler için de model oluşturup, voleybolumuza önemli bir katkı sağladığı düşüncesindeyiz. Buna karşılık, federasyonumuzun tavrının bu  düşüncemizle örtüşmediğini üzülerek yaşamış bulunmaktayız." denildi. 

"SPORCULARIMIZA BU DURUMU NASIL AÇIKLAMAMIZI İSTERSİNİZ?"

Federasyon yetkililerine seslenen antrenör Karabulak, şu soruları yöneltti:

"- Müsabakaların bitiminden 3 gün sonra talimata ek sözlü açıklama yapmanın veveya talimatı değiştirmenin daha önce yaşanmış bir örneği var mıdır?

- Her zaman grup müsabakaları sonuçları federasyon sitesinde puan tablolarıyla yayınlanırken, bu kez hangi gerekçeyle, güncelliğini yitirmiş bir duyuru içinde sadece liste halinde ek olarak verilmiştir? 

- Gruplardan gelip finale katılacak takımlar listesinin, 17.05.2017 günü, yaklaşık 14:00-17:00 saatleri arasında yayından kaldırılmasının bir açıklaması var mıdır? Bu süre içerisinde organizasyona başka bir takımın dahil edilme çabası anlaşılır olmaktan uzak değil midir? Sizleri de tedirgin ettiğini düşündüğümüz şüphemizin mantıklı bir izahı söz konusu mudur? 

- Tüm bir sezon boyunca aşıladığımız hayallerle ve ideallerle motive etmeye çalıştığımız ve halen gelişmeleri kendilerine açıklamaya cesaret edemediğimiz sporcularımıza, bu durumu hangi gerekçelere dayanarak aktarmamızı önerirsiniz?"

"HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

Haklarını korumak için çalışacaklarını belirten Karabulak federasyon yetkililerine seslenerek, "Bu uygulamanızla bizlere yaşattığınız mağduriyeti gidermenizi talep ediyor ve hakkımızı mümkün olan bütün yollara başvurarak arayacağımızı bilmenizi istiyoruz." ifadeleri yer aldı. 

DAHA FAZLA