Kişi kendinden bilir işi: Erdoğan'a göre birileri Suriye'ye silah gönderdi

Kişi kendinden bilir işi: Erdoğan'a göre birileri Suriye'ye silah gönderdi

Erdoğan Saray’da il müftülerine hitap etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet tarafından düzenlenen "Uluslararası 4’üncü İyilik Ödülleri" isimli programda Suriye’deki cihatçılara AKP  tarafından silah gönderildiği kanıtlanmışken, “Birileri Suriye'ye binlerce kamyon dolusu silah ve mühimmat gönderirken, Türkiye Diyanet Vakfımız oraya binlerce kamyon insani yardım malzemesi gönderdi” dedi.

Saray’da düzenlenen programda il müftülerine bir konuşma yapan Erdoğan’ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

"- Birileri Suriye'ye binlerce kamyon dolusu silah ve mühimmat gönderirken Türkiye Diyanet Vakfımız oraya binlerce kamyon insani yardım malzemesi gönderdi, gönderiyor. Kızılayımız aynı şekilde gönderdi, gönderiyor. AFAD'ımız aynı şekilde gönderdi, gönderiyor. Şimdi ben dünyaya sesleniyorum, peki siz ne yapıyorsunuz? Siz varil bombalarıyla bombalarla Doğu Guta'da binlerce çocuk, yaşlı, kadın bu insanları öldürürken, siz Suriye'nin genelinde 1 milyona ulaşan insan öldürürken ve öldüren insana sahip çıkarken, biz sadece mazlum ve mağdur olanlara yardım elini uzatıyoruz. Aramızdaki fark bu.

- Burada şahitlik ettiğimiz örnekler bize İslam'ın özünü de anlatıyor. Kız çocuklarını katleden, kadınlara zulmeden bireyler İslam'la müşerref olduktan sonra adalet timsallerine dönüşmüştür. İslam, içkiyi su gibi tüketen toplumdan, insanlığın kutup yıldızı sahabeler çıkarmıştır. Birilerinin son zamanlarda söyledikleri birçok şeyler var. Detaya girmeyeceğim. Onların hepsi Diyanet camiasının ilgi alanındadır, gereğini yapacaklardır. Akif'in dediği gibi, 'Bizim derdimiz, Müslüman olarak hedefimiz; "Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhâmı, asrın idrâkine söyletmeliyiz İslâm'ı.'

[ih2]

- Gençlerimizin üç beş şarlatanın elinde mankurtlaşmasına asla müsaadet etmemeliyiz. Modern Hasan Sabbah'ların sapık anlayışları ile Neo Haşhaşilere çevirmesine izin vermemeliyiz. Din eğitimine çok büyük önem vermeliyiz. Muteber kurumlar, vakıflar ve şahıslar tarafından yürütülmesini sağlamak zorundayız. Bizler gerçekten zengin bir kaynağa sahibiz."