Kırmızı ışıkta geçerek çarptığı Elif'in ölümüne sebep olan sürücü 18 bin lira ile serbest kaldı!

Kırmızı ışıkta geçerek çarptığı Elif'in ölümüne sebep olan sürücü 18 bin lira ile serbest kaldı!

Sancaktepe'de kırmızı ışıkta geçerek çarptığı lise öğrencisi Elif'in ölümüne neden olan sürücüye 18 bin lira para cezası verildi. Bilirkişi raporunda Elif'in "sanık ile eş değer oranda asli derecede kusurlu bulunduğu" kaydedildi.

Sancaktepe'de, aracıyla kırmızı ışıkta geçtikten sonra, çarptığı lise öğrencisinin ölümüne neden olan sürücü, "taksirle bir kişinin ölüme neden olmak" suçundan 18 bin 200 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Fatih Yalkın katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Hakimi Bekir Akkale, tarafların kusur durumlarının belirlenmesi amacıyla bilirkişilerden istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Bilirkişi raporunda, trafik ışıkları ile kontrollü bir kavşağı, kontrolsüz bir hızla geçerek yoluna devam ettiği ve kazayı önlemek için gerekli tedbirleri almadığı gibi gerekçelerle sanık Yalkın'ın asli derecede kusurlu bulunduğu belirtildi. 

SANIK İLE EŞ DEĞER ORANDA KUSURLU

Ölen Elif Dağyeli'nin ise taşıt yolunu kontrol etmeden, yaklaşmakta olan aracın uzaklığını ve hızını dikkate almadan taşıt yolunda karşıya geçmek istediği aktarılan raporda, bu suretle motorlu araçların ilk geçiş hakkını ihlal ettiği gibi kendi can güvenliğini de tehlikeye soktuğu anlatıldı. 

Raporda, bu kapsamda Dağyeli'nin de sanık ile eş değer oranda asli derecede kusurlu bulunduğu kaydedildi.

Söz verilen Elif Dağyeli'nin ailesinin avukatı Gürdal Aydoğdu, raporda Dağyeli'nin asli kusurlu sayılmasına itirazları bulunduğunu belirterek, "Sanığın maktule yardım etme imkanı varken bu düşünceye girmeyerek yoluna devam etmesi, kaçtıktan 2 gün sonra teslim olması, bu süre zarfında özellikle alkollü olup olmadığı ve uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığı bilinmeksizin delilleri karartmış olabileceği göz önüne alınarak, en yüksek sınırdan ceza verilmesini ve sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Sanık Yalkın'ın avukatı Mustafa Gökhan Öncül de "Ölenin kontrolsüz şekilde yolun karşısına geçtiği açıktır. Olayın gece olduğu dikkate alındığında, aracın ışıklarını görmemesi mümkün değildir. Müvekkilimin tali kusurlu olarak değerlendirilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

12 AY TAKSİTLE 18 BİN LİRA!

[ih2] Davaya ilişkin kararını veren mahkeme hakimi, sanık Yalkın'ı "taksirle bir kişinin ölüme neden olmak" suçundan önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanığa verilen kısa süreli hapis cezasını, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecindeki pişmanlığı gibi gerekçelerle para cezasına çeviren mahkeme hakimi, sanığın 18 bin 200 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme hakimi, para cezasının 12 eşit taksitte ödenmesine ve sanığın sürücü belgesine de 6 ay süreyle el konulmasına karar verdi.

9 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Yalkın'ın 24 Kasım 2015'te aracıyla Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi Atatürk Caddesi'nde ilerlerken yolun karşısına geçmeye çalışan Elif Dağyeli'ne çarparak ölümüne neden olduğu anlatılmıştı.

Yalkın'ın kazadan sonra durmadan yoluna devam ettiği anlatılan iddianamede, polis ekipleri tarafından yapılan incelemede olay yerine düşen parçalarından aracın marka ve modelinin tespit edildiği, şüphelinin adres ve kimliğinin belirlendiği kaydedilmişti.

İddianamede, şüpheli Fatih Yalkın'ın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

DAHA FAZLA