Kırıkkale'de çok sayıda öğrenci tuz ruhundan zehirlendi

Kırıkkale'de çok sayıda öğrenci tuz ruhundan zehirlendi

Kırıkkale'de bir ortaokulda, tuz ruhundan zehirlenen çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan 60 çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kırıkkale'deki Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu'nda delinen tuz ruhu bidonu, okulun görevlisi tarafından bahçeye çıkarıldı. Burada bir ağacın dibine dökülen tuz ruhundan çıkan koku çok sayıda öğrenciyi etkiledi. Öğrencilerin rahatsızlanması üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve ambulans sevk edildi.

AA'nın aktardığına göre; yaklaşık 60 öğrenci ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, bazılarına da olay yerinde müdahale edildi. Okuldaki tüm öğrencilerin tedbir amaçlı hastaneye götürüleceği öğrenildi. Hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. 

Olayın ardından okula gelen Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, bidonun içindeki kimyasalın ağacın dibine dökülmesinin ardından kokunun rüzgarla okul içine yayıldığını ve bunun üzerine yetkililerin çocukları dışarı çıkardığını söyledi. Çetin, "Bazı öğrenciler etkinlediğini ifade edince sağlık ekipleri gelmiş. Herhangi bir patlama yok. Hizmetli bidonu alsa uzak bir yere dökse bir sıkıntı olmayacak" dedi.

DAHA FAZLA