'Kırgızistan'da Türk askerleri için dua' haberine yalanlama

'Kırgızistan'da Türk askerleri için dua' haberine yalanlama

Anadolu Ajansı'nın Kırgızistan'da üniversite öğrencilerinin Suriye'ye geçen Türkiye askerleri için dua ettiği haberine yalanlama geldi.

Foto: Nezi Aliyev / AA

Kırgızistan'da üniversite öğrencilerinin Afrin saldırısında yer alan Türkiye askerleri için dua ettiği haberine yalanlama geldi.

Anadolu Ajansı (AA) 22 Ocak tarihinde Kırgızistan'dan geçtiği görüntülerde Oş Devlet Üniversitesi öğrencisi olduğunu öne sürdüğü ve kafalarında Kırgız şapkaları bulunan bir grup gencin 'Kuran okuyarak Allah'tan Türk ordusuna Suriye'de zafer dilediğini' iddia etmişti. Bazı televizyonlarında da yayımlanan görüntülerde, arkalarında Türk ve Kırgız bayrakları bulunan dört erkek görülüyordu.

Kırgız haber sitesi kaktus.media'nın haberine göre, Kırgızistan'daki Manevi İşler Başkanlığı bu etkinlikle alakaları olmadığını açıkladı. Görüntülerin çekildiği yerin de kayıtlı bir mekan olmadığı belirtildi.

ÜNİVERSİTE: NEDEN HABER KURULUŞLARI GÜVENİLİR OLMAYAN BİLGİLER YAYINLAR?

Oş Devlet Üniversitesi Teoloji Dekanı Samagan Mirzaibr de "Bunlar bizim öğrencilerimiz değil. Görüntülerde yer alan mekan da bizim binamız değil" dedi ve ekledi: "Bu etkinliği kimin nerede düzenlediğini bilmiyoruz. Kırgızistan'daki Türk elçiliğine resmi bir mektup göndererek neden Türk haber kuruluşlarının güvenilir olmayan bilgiler yayınladığını öğrenmeye çalışacağız."

KIRGIZİSTAN'DA TEPKİ

Kaktus.media'ya göre Kırgızistan'daki internet kullanıcıları da görüntülere tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar neden başka bir ülkenin ordusunun desteklendiğini sorguladı. Bazıları ise neden böyle bir etkinlik yapıldığını sordu.

HABERİ YALANLANAN AA MUHABİRİ SORGUDA

Kaktus.media, Kırgız polisinin, Anadolu Ajansı Kırgızistan Muhabiri Nezir Aliyev'i konuyla ilgili olarak sorguladığını da aktardı.