'Kimse Yok Mu Derneği'nde bağışçı da bağış yapılan da aynı çıktı

'Kimse Yok Mu Derneği'nde bağışçı da bağış yapılan da aynı çıktı

Kimse Yok Mu Derneği’yle ilgili hazırlanan iddianamede bağışçının da bağış yapılanın da aynı olduğu; bağışlanan ayakkabı, giysi ve çocuk bezlerinin de piyasada satıldığı ortaya çıktı.

Fethullah Gülen cemaati bağlantısı gerekçesiyle KHK ile kapatılan 'Kimse Yok Mu Derneği' yöneticilerinin, bağışlanan ayakkabı, giysi ve çocuk bezlerini piyasada sattıkları ortaya çıktı. Derneğin hayali yardımlar, sahte bağış makbuzları ve sahte imzalarla yardım yapılmış gibi gösterdiği belirlendi.

Ankara Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, derneğin Diyarbakır Şubesi'nde bir dönem lojistik sorumlusu olarak görev yapan Haluk A. ifadesinde, ayni ve nakdi yardımların ihtiyaç sahibi insanlar yerine, dernek yönetimi tarafından kullanıldığını anlattı. Savcılık tarafından ifadeleri alınan ve makbuzlarda ismi bulunan vatandaşlar da, makbuzlardaki yardımları almadıklarını ve imzaların da sahte olduğunu söylediler. Bir vatandaşa ev almak iddiasıyla düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 39 bin liranın yalnızca bin lirasının vatandaşa verildiği, ayakkabı yardımlarının ayakkabı mağazalarına, çocuk bezlerinin de marketlere satıldığı öne sürüldü.

BAĞIŞÇI DA BAĞIŞ YAPILAN DA AYNI

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, derneğe yapılan kurban bağışlarına ilişkin makbuzlarda da, bağışçı ve bağış yapılan kişilerin aynı isimler olduğu anlaşıldı. Yardım fişlerinde belirtilen giyim malzemelerinin 2. el olmasına karşın hiç kullanılmamış gibi gösterilerek daha yüksek meblağlarda makbuz kesildiği de belirlendi.