Kilis'te çocuk istismarı dosyası kapatılıyor iddiası: 'Tacizci müdür AKP'li vekilin akrabası'

Kilis'te çocuk istismarı dosyası kapatılıyor iddiası: 'Tacizci müdür AKP'li vekilin akrabası'

Kilis'te 14 çocuğu taciz eden ve tutuklanan okul müdürünün AKP'li bir vekilin akrabası çıktığı ve soruşturmanın üstünün kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi.

MHP'den ihraç edilen ve referandum kapsamında HAYIR çalışması yapan Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, Kilis'te bir istismar davasının üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne sürdü. 

Özdağ'ın açıklamasına göre, Kilis'te merkez ilçesinde Hasan Sünnüoğlu Ortaokulu Müdürü Mustafa Pehlivan, geçtiğimiz 16 Mart'ta yaşlar 7 ila 11 arasında değişen 14 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Basın toplantısında, Kilis’te yaşanan taciz olayına değinen Özdağ, tutuklanan okul müdürünün bir AKP milletvekilinin akrabası olması nedeniyle davanın kapatılmaya çalışıldığını öne sürdü.

AİLELERE 'ŞİKAYETİNİZİ GERİ ALIN' BASKISI

Olaya ilişkin dün 5 ailenin daha şikayetçi olduğunu aktaran Özdağ, "Tutuklama sonrasında yayın yasağı konulduğu gibi Kilis'te büyük bir baskı başlatılmıştır. Milli Eğitim'de şube müdürü olduğu ifade edilen ve ismi bende olan bir kişi aileleri dolaşarak şikayetlerin geri alınması için baskı yapmıştır. Oysa şikayetlerin geri alınması durumunda bile artık kamu davasıdır. Bu şube müdürünün dolaşmasının bir anlamı yoktur.” ifadelerini kullandı.

"MÜDÜR SADECE AÇIĞA ALINDI, İHRAÇ EDİLMEDİ"

Milli Eğitim Bakanlığının tutuklanan kişiyi ihraç etmeyip sadece açığa aldığını belirten Özdağ, Aile Bakanlığı yetkililerinin de Kilis Baro Başkanı tarafından uyarılmalarına rağmen taraf olmak için kısa bir süre öncesine kadar harekete geçmediğini belirtti.

"TACİZCİ MÜDÜR AKP MİLLETVEKİLİNİN AKRABASI"

Bugüne kadar devlet kurumlarının tek yaptığının savcıların soruşturmayı yürütmesi dışında olayı gizli tutmak için çaba göstermek olduğunu öne süren Özdağ, "Bu olayın gizli tutulması için gösterilen yoğun çabanın arkasındaki neden iddia edildiği gibi tutuklanan okul müdürünün bir AKP milletvekilinin akrabası ve köylüsü olmasından mıdır? Olaya benim dün müdahil olacağımı kamuoyunun gündemine taşıyacağımı açıklamam üzerine bütün kademelerde hummalı bir biçimde faaliyet başlamıştır. Benim aldığım duyum, Kilis Valisi'nin süreç ile ilgili sorumlu bürokrat olarak gelişmelerden, yaşananlardan çok rahatsız olduğudur." dedi.

"PARTİ DEVLETİNE HAYIR DEMENİN ÖNEMİNİ GÖSTERMİŞTİR"

Özdağ, basın açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Sayın Başbakan dün Özgecanlar Derneği'ni ziyaret etmiş ve bu tür olayların yeniden yaşanmaması dilemiş. Bu dileğine tamamen katılıyorum. Ve ben kendisinden rica ediyorum Hollanda'ya gitmesini engelleyemediği Aile Bakanını Kilis'te yaşanan ve vahim olan ağırdan alma, ailelere baskı süreçlerinin gelip incelemek üzere Kilis'e yollamasıdır. Sayın Bakandan da rica ediyorum, Avrupa'yı yeterince titrettiniz gelin Kilis'te de suçluları titretin. Sayın Başbakan, Milli Eğitim Bakanınız beni ararsa kendisine hangi şube müdürünün ailelere şikayetlerini geri almaları gerektiği hususunda baskı yaptığını söyleyebilirim. Parti devletine Hayır demenin önemini Kilis faciası bir kez daha hepimize göstermektedir".

OKUL MÜDÜRÜNDEN ŞAMİL TAYYAR'A ÖVGÜLER

Öte yandan söz konusu okul müdürünün sosyal medya hesabında AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a ilişkin tweet atması dikkat çekti. 

Paylaşımların da AKP'ye övgüler düzen ve İslamcı ifadeler kullanan şahıs aynı zamanda ÖSO propagandası da yapmış.

DAHA FAZLA