Kilis'e yine roket atıldı: 16 yaralı!

Kilis'e yine roket atıldı: 16 yaralı!

Kilis'te Demirciler mahallesine Suriye'nin IŞİD kontrolünde olan bölgeden atılan roketatar mermisi isabet etti.  

Ocak ayından bu yana Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden ateşlenen katyuşa roket atar mermileriyle 5'i Suriyeli 15 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'e, bugün saat 10.40 sıralarında yine 2 roket mermisi atıldı. Roket mermileri Demirciler Mahallesi'nde birbirine birkaç yüz metre uzaklıktaki 2 noktaya isabet etti. İlk düşen mermi bir evin duvarına çarptı ve burada bir kadın yaralandı. İkinci roket mermisi ise Karataş bölgesinde bir evin duvarına çarparak patladı. Patlamalarda toplam 16 kişi yaralandı. 

Hastaneye başvuran 16 kişiden 1'inin kimliği henüz belirlenemezken, bebekten 80 yaşına kadar olan 15 kişinin isimleri şunlar:

Hidayet Manaz, Hibe Cuma, Meys Hafız, Nesim Hafız, Ali Hafız, İlef Hafız (bebek); Selma Nohut, Mehmet Murat Can, Alper Can, Abdi Can, Muhammet Can, Gülçin Can, Aysel Çolakgil, Kevser Altay ve Saniye Soran.

Patlama ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler yaralananları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste tedavisine başlanan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Kilis'te tedirginliğe yol açan patlamaların ardından güvenlik güçleri ise roketlerin atıldığı Bab bölgesini sınırda konuşlu topçu birlikleriyle ateş altına almaya başladı.