Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik’in ifadesi hala alınmadı

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik’in ifadesi hala alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözaltına alınan avukatı Celal Çelik'in hala ifadesinin alınmadığı ve neyle suçlandığını bilmediği öğrenildi.

Avukat Turgut Kazan Ankara’da gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen Av. Celal Çelik ile ilgili olarak, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’le birlikte, bugün İstanbul Barosu’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Celal Çelik’in gözaltına alınması hakkında bilgiler paylaşıldı. Dün Çelik’le görüştüklerini anlatan Av. Kazan, 4 gün olmasına rağmen savcının henüz ifade alma gereği duymadığını ve Çelik’in bekletildiğini söyledi. Kazan, Çelik’in tam neyle suçlandığını bilmediğini, müdafiilerinin görüşme talebinin de savcı tarafından kabul edilmediğini, dolayısıyla, suçlamayı öğrenemediklerini aktardı.

İLHAN CİHANER ÖRNEĞİ

Av. Turgut Kazan, İlhan Cihaner’e Gülen Cemaati tarafından kurulan kumpası hatırlatarak, “Biliyorsunuz, İlhan Cihaner Erzincan’da Cumhuriyet Başsavcısıydı. Önce başka bir cemaat, sonra FETÖ cemaati hakkında soruşturma açtığı için, başına gelmedik kalmamıştı. FETÖ suç örgütüne bağlı savcı ve yargıçlar tarafından savcılık makamı basılmış, gözaltına alınmış, tutuklanmış, yargılanmıştı. Ben de müdafii sıfatıyla onu savunurken, hep bu cemaatin nasıl hukuk dışı / dinsiz / imansız / vicdansız bir yapı olduğunu, Van’da, Erzurum’da ve İstanbul’da neler yaptığını anlatmaya çalışmıştım. Şimdi, böyle bir ikili olarak, Av. Celal Çelik’e yöneltilen FETÖ terör örgütü üyesi suçlaması ve başvurulan uygulamayı değerlendirmek için karşınızdayız” şeklinde konuştu.

“FETÖ’ SUÇLAMASI KABUL EDİLEMEZ”

Medyaya yapılan servislerden Av. Celal Çelik’in “FETÖ” üyesi olmakla suçlandığının anlaşıldığını ifade eden Kazan,  bunun kabul edilemez olduğunu belirtereki şunları söyledi:

“Kendisi yargıçlık süresi boyunca, o günler kahraman muamelesi gören bu cemaate bağlı savcı ve yargıçları, hep bir suç örgütü üyesi sayarak, onlarla mücadele etmiştir. Ve 2010 referandumuyla birlikte, Yargıtay FETÖ’cülere teslim edilince, artık orada onlarla yapamayacağını görüp istifa etmiştir” dedi.

Açıklamada Çelik’in Digitürk üyeliğini iptal etmesi üzerine gözaltına alındığına ilişkin basına yansıyan haberler hakkında ise, “hukuk devleti ilkesiyle hiç bağdaşmıyor” denilerek, bu iddianın komik olduğu kaydedildi.