Kılıçdaroğlu'ndan Tatlıses'e 'Yaylalar' çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Tatlıses'e 'Yaylalar' çağrısı

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'la birlikte Hatay'a giderek 'Yayalar' türküsünün söyleyen İbrahim Tatlıses'e seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu Erdoğan'la birlikte Hatay'a giden ünlülere tepki gösterirken, " Afrin'de 52 şehidimiz var. 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Bir güruh toplanmış davul, zurna, klarnet, şarkılar, türküler! Yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç ve bir de Yaylalar türküsünü söyle!” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

‘2019’DA KADINLARIN DEVRİMİ OLACAK’

“Kadınların gücünü Adalet Yürüyüşü’nde, Maltepe’de gördüm. Topluluğun yarısından fazlası kadındı. Nasıl ki Cumhuriyet bir kadın devrimiyse o Cumhuriyet’i taçlandıracak olan da 2019’da kadınların devrimi olacak.

Bugün 3 Nisan; 88 yıl önce kadınlara Belediye Başkanı seçilme hakkı verildi ve Artvin Kılıçkaya Beldesine bir kadın yurttaşımız Belediye Başkanı oldu. Kadınların gücüne inanıyoruz.

Hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye kadınlar getirecek. Kadın-erkek eşitliğini savunanlar yine sizler olacaksınız. Hayatın her alanında kadınlar mücadele edecek, kadınlar olacak. Kadınlar çağdaş Türkiye’nin inşasını sağlayacaklar. Bundan yüzde 100 eminim.

Tek adam rejimini yıkacağız. Kadınlar gerektiğinde haklarını almak için sokağa da inecek. Her kadın ülkede hak, hukuk, adalet olsun ister. Kadınlarımız; hak, hukuk, adalet, demokrasi istiyor.

Her kadın bir Kuvayi Milliyeci’dir, yurtseverdir.”

TAŞERON İŞÇİLER

“Taşeron işçileri ile ilgili beklediğimiz tablo gerçekleşmedi. 2,5 yıl önce bunu ilk biz gündeme getirdik.Binlerce kişiye iş vermediler, KİT’lerde çalışan, ihale şartına takılan onlarca kişi kadro alamadı; söz veriyorum iktidarımızda herkese kadro vereceğiz!”

'FAİZİN BABASI ERDOĞAN'DIR'

"Şu ekonominin haline bakın. Bütün bu acıları yaşayan bu ülkenin kadınlarıdır. Kadınlar, 2019'da bu darbeciyi, diktatörü indirecek gerçek anlamda demokrasiyi bu ülkeye getirecek gerçek anlamda.

Erdoğan, bu ülkenin en büyük belası faizdir diyor. Doğru diyor. 15 yıldır kurtaramamış bundan sonra kurtaracak. Sen gideceksin, oraya aklı başında cebini değil, vatandaşı düşünen gelecek, faizi alaşağı edecek. Ekonomide her kötülüğün anası faizdir doğru ama babası Recep Tayyip Erdoğan'dır. Faizi düşür. Sen yönetiyorsun. Çekil koltuğundan bak bakalım faiz nasıl düşüyor. Faiz zengini daha zengin yazar."

'BEYEFENDİ ONDAN SATIYOR ŞEKER FABRİKALARINI'

“İnekleri, yemleri, samanı ithal ediyorlar. Ama tosuncuğu ihraç ediyorlar. Araba ihraç edersin karşısında döviz gelir. Ama tosuncuk ihraç edersen paraları da yanında götürür. O tosuncuk için kaç araştırma önergesi verdik, onu da kabul etmediler. Bu hükümetin adı malı götüren hükümeti, bu hükümetin adı vurguncu hükümeti. Soygunculuk tam bunlara yakışıyor. Vatandaş aç, yüzbinlerce çocuğumuz yatağa aç giriyor. Saraydakiler tok, sarayın mutfağında kilosu 87 liralık badem unu kullanıyorlar. Şeker kullanılmıyormuş, en pahalı bal kullanılıyormuş. İşsizlik nedir bilmiyorlar, yoksulluk nedir bilmiyorlar. Oturmuşlar saraylarına besleniyorlar; bir elleri yağda bir elleri balda. İster badem sütü iç, ister badem unuyla beslen! Bu ülkenin kadınları 2019'da seni aşağı indirecek!”

'SANATÇILAR ASLA DİKTATÖRE BOYUN EĞMEZ'

"Bir ülkenin sanatçıları dik ve onurlu durmak zorundadırlar. Egemen güçlerin yanında değil, mazlumun yanında olmalıdırlar. Anayasa’nın 103. Maddesi’ni okuyorum; ‘... üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim’. Ne namus kaldı, ne şeref! Sanatçı denen vatandaş; O’nun yanında senin ne işin var. Afrin'de 52 şehidimiz var. 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Bir güruh toplanmış davul, zurna, klarnet, şarkılar, türküler! Yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç ve bir de Yaylalar türküsünü söyle!”