Kılıçdaroğlu’ndan talimat: En sert muhalefeti yapacaksınız

Kılıçdaroğlu’ndan talimat: En sert muhalefeti yapacaksınız

CHP MYK’de konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “AKP ile anayasa, İçtüzük ve seçim kanununda uzlaşma yok. En sert muhalefeti yapacaksınız” talimatı verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grubuna “AKP ile anayasa, iç tüzük ve seçim kanunundaki tavrından dolayı uzlaşma yok. Bu üç ana meselede kiminle uzlaştılarsa onunla çıkarsınlar. Önerilerinizi sunacak ve en sert muhalefeti yapacaksınız” talimatı verdi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Basına kapalı olarak yaklaşık 4 saat süren MYK’de gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 

‘DOĞAN GRUBU’NUN EL DEĞİŞTİRMESİYLE KAYBETMEYİZ’

Cumhuriyet’in aktardığına göre Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışının gündeme geldiği toplantıda, “Medya özgürlüğü kısıtlanmasın. Grubu yeni alan kişi de medya özgürlüğüne saygı duysun. Bu ticarette çalışan da Türkiye de kaybetmesin” görüşü öne çıktı. Öğrenildiğine göre Kılıçdaroğlu Doğan Grubu’nu satışına ilişkin “Elbette olumsuz bir gelişme. Bin tane güçlük çekiyorduk, binbir oldu. Hepsini yenmeden bu seçim kazanılamaz. Biz bu seçimi kazanacaksak Doğan Grubu’ndaki el değiştirmeyle kaybetmeyiz. Önemli olan kendine ve örgütüne güvenmek. Hayır bileşenleriyle diyoluğu sürdürmek. Seçimde Yüzde 60 alacak etkinliği gösterdikten sonra grubun kimde olduğu fark etmez” dedi.

ANKET AÇIKLAMASI

CHP’nin bağımsız bir kuruluşa son yaptırdığı ankete dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Anketler önünüzde. Baraj ittifakı yüzde 43.5’i gösteriyor. Bu seçimi biz kazanacağız, yeter ki hata yapmayalım” ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP’nin ittifak düzenlemesinde yer alan seçim güvenliğine ilişkin maddelere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Seçim güvenliği ile ilgili tartışmalar, bizi umutsuzluğa sürüklemedi. Tam tersine partililerimizi kamçıladı. AKP kendi silahıyla vuruluyor. Onlar seçim güvenliğini ihlal ederek fayda ummuşlardı ama düzenlemeye kendi tabanlarından dahi tepki var” diye konuştu.