Kılıçdaroğlu'ndan Kurtulmuş'un referandum açıklamasına dair yorum: Son derece utanç verici

Kılıçdaroğlu'ndan Kurtulmuş'un referandum açıklamasına dair yorum: Son derece utanç verici

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Referandumdan 'Evet' çıkarsa terörün sesi kesilir" açıklamasıyla ilgili olarak, ". Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması son derece hazindir, son derece utanç vericidir" dedi.

Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde, duayen gazetecinin katledildiği yerde açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Numan Kurtulmuş'un 'başkanlık' Anayasası referandumu için söyledikleri soruldu. Cumhuriyet'in haberine göre Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Referandumdan 'Evet' çıkarsa terörün sesi kesilir" açıklamasıyla ilgili "Bu, 'Şu anda terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir. Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması son derece hazindir, son derece utanç vericidir" dedi. 

Numan Kurtulmuş şunları söylemişti:

'Aman şu referandumda evet çıkmasın' diye terör örgütlerini de kullanarak Türkiye'de bir korku atmosferi oluşturabilirler, halkı canından bezdirecek bir noktaya getirebilirler. Bununla ilgili her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Allah'ın izniyle referandumda büyük oranda 'evet' çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler.