Kılıçdaroğlu'ndan hakim ve savcılara: Neden ayağa kalktınız?

Kılıçdaroğlu'ndan hakim ve savcılara: Neden ayağa kalktınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu atama kurasında Erdoğan'ın salona girişi sırasında ayağa kalkan hakim ve savcılara seslenerek, "Neden ayağa kalktınız?" dedi.

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'la ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu "Uruguay'dan besmelesiz et getirebilirsin, inek getirebilirsin, öküz getirebilirsin, tosun getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

-18 Mart Şehitler Günü'dür. Çanakkale'nin her karışında onlarca şehidimiz vardır. 18 Mart kutlamalarına cumhurbaşkanlığını işgal eden zat gidiyor ama bizim belediye başkanımızın konuşmasına yasak getiriyor. Benimle aynı kürsüde konuşamazsın diyor. Sanıyor ki bunu yapınca 18 Mart'ı anacağız...Sen 18 Mart'ın ne olduğunu bilmezsin, şehitlerin de ne olduğunu bilmezsin, Çanakkale'nin de ne olduğunu bilmezsin. Sen ancak ve ancak Man Adası'nı bilirsin. Bir adam yerliyim ve milliyim diyorsa bilin ki ne yerlidir ne millidir. Tek devlet diyor ya zaten tek devlet. İlla rabiayı çevirecek. Sen ihvanın yoldaşısın biz de Anadolu müslümanlığını savunuyoruz Hacı Bektaş'ı Mevlanı'yı savunuyoruz biz. 18 Mart Şehitler Günü cuma günü bütün camilerimizde hutbe var ama hutbenin içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı yok. 

‘DİYANET’E SAYGILIYIZ AMA…’

- Bir fesli Kadir soytarısı var. Bu soytarıya saraydaki zat gidip ziyaret ediyor. Diyanet İşleri siz bu soytarıyla aynı paralele düşüyorsunuz. Bütün din adamlarına Diyanet'e saygılıyız ama bu ülkenin kurtarıcısına da saygılıyız, herkesin saygı göstermesi lazım. Çanakkale'yi Atatürk'süz kabul etmek mümkün değil. 81 ilden şehidin olduğu bir zaferde siz nasıl olur da Atatürk'ü anmazsınız? 

'ALTANLAR İÇİN DE KARAR BEKLİYORUZ’

- Anayasa Mahkemesi Şahin Alpay'la ilgili kararını verdi. Altanlar için neden bir karar vermedi? Onu da bekliyoruz. Bir yerde hasızlık varsa o haksızlığı gidermek hukukun yargının görevidir. Eğer yargı bir yerlerden talimat alıyorsa artık o başka bir şeydir. Hitler Almanya'sının benzerini yaşamak istemiyoruz. Yerel Mahkeme'ye AYM'nin ayrıca ders vermesi güzel bir olay. Kutluyoruz ama geciken adalet adalet değildir. 

HAKİM VE SAVCILARA: NEDEN AYAĞA KALKTINIZ?

- Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. Hakim adayları savcı adayları geldiler kura çektiler. Hakimler savcılar ayakta bir partinin genel başkanı içeri girdi diye neden ayağa kalktınız? Her parti genel başkanı geldiğinde ayağa mı kalacaksınız? Zaten adalet diye bir şey kalmadı. Bunlar yarın senin önüne geldiğinde ne diyeceksin? İsterse 20 adam öldürsün beraat mı diyeceksin? Adaletin olmadığı bir devlet çöker. Ayağa kalkan hakimlere sesleniyorum. Cübbelerinize iki delik açın, iki de düğme. Düğmelerde sarayın kabartması olsun. İki düğmeyi de ilikleyin, birisi yasama birisi yürütme. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz. Ama onlar diyorlar ki 'Hayır bize birisi talimat versin ona göre karar verelim.' Sen hakim değilsin. Şimdi bir de karar verecekler. 'Saray adına karar verdik.' Ağırlaştırılmış müebbet cezası vereceksin saray adına.”

'ŞEKER FABRİKALARINI NEDEN SATIYORSUN?’

- Şeker fabrikalarını niye satıyorsun? Şeker fabrikaları zarar ediyormuş. Sarayın 13 günlük parasını versinler hiçbir zarar olmaz. Asıl batak sarayda. Yiyeceğin, araban, uçağın bedava...Milletin sırtına yıkıyorsun, emekliye, işçiye, sanayiciye diyorsun ver vergiyi. 

-  Türkiye İş Kurumu'na işsizlik için başvurunların son 15 yılda sayısı 24 milyon. 24 milyon kişinin başvurması başlı başına bir olaydır. Bunun yüzde 22'sine iş bulmuş. Her hafta 9 bin 523 gencimiz İŞKUR'a başvuruyor...Eğer bir ülkede işsizliği azaltmak istiyorsanız üretim ekonomisine destek verirsiniz. Üretirseniz, gücünüz olur. Borç alan emir alır. 

- 6 yılda uyuşturucu kullanımı 16 kat arttı. Boşanma davaları 6 kat arttı. Herkes silah almaya çalışıyor, 106 bin 740 silah kayıp. Hırsızlık suçlarında patlama var. 

ÇİFTLİK BANK

-Çiftlik Bank kuruldu. Adam kalkıyor, hepsinin önünde, Bakan, Başbakan önünde Çiftlik Bank'ı kuruyor. 77 bin 843 kişiyi dolandırıyor. 511 milyon lira tokatlıyor. Hükümet seyrediyor. SPK seyrediyor, BDDK, Ticaret Bakanlığı seyrediyor. Tıpkı Jet Fadıl gibi. İslami holdingler gibi. Kuruyor Çiftlik Bank'ı, biraz dua, millet parayı verebiliriz diyor. Bu 77 bin 843 kişiye sesleniyorum. Paranızı rahat alabilirsiniz. Ama o tosundan değil, parayı BDDK'dan alabilirsiniz. Dava açmanız lazım. BDDK kanununun 150. maddesi var. Bu kanuna göre alınması gereken izinleri almaksızın, her türlü belge veya kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda banka adını ya da banka gibi katılım fonu topladıkları izlenim uyandıran kişiler cezalandırılır. Görev BDDK'nın. Adam bankayı ünvan olarak kullanmış. Devletin kurumu görüyor. Recep Bey görüyor. Davayı açarsın bu kanunun gerekçe gösterirsin, şikayet edecek olan BDDK. Ver mahkemeye faiziyle beraber paranı alırsın. Bakan diyor ki, vatandaşlar uyanık olsun diyor. Aldığı önlem bu. Sen uyanık değil misin ya. Sen bakansın. Bakan ama görmeyen. Ne biçim bakansın sen. 

'TOSUNCUĞU GETİEMEZSİN'

- 77 bin kişi soyuluyor. Açılışa valisi kaymakamı gidiyor. Kimse demiyor 'sen banka ünvanını kullanamazsın' diye. Adalet Bakanı diyor ki: onu Uruguay'dan isteyeceğiz. Uruguay'da büyükelçiliğimiz yok, suçlaların iadesiyle ilgili sözleşme de yok. Uruguay'dan besmelesiz et getirebilirsin, inek getirebilirsin, öküz getirebilirsin, tosun getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin.