Kılıçdaroğlu'ndan 'flash disk' açıklaması: 2009'da bu dosya kapatılmasaydı 15 Temmuz olmazdı

Kılıçdaroğlu'ndan 'flash disk' açıklaması: 2009'da bu dosya kapatılmasaydı 15 Temmuz olmazdı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 2007'de Tuncay Özkan'a gelen ve TSK mensubu askerlerin fişlendiği flash diski gündeme getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partsinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2009 yılında kapatıldığını belirttiği bir dosyayı gündeme getirdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Tuncay Özkan'ın 2007 yılında kendisine gelen bir flash diski Genelkurmay Başkanlığına ilettiğini belirten Kılıçdaroğlu, 15 bin TSK mensubunun fişlendiğine ilişkin bilgilerin olduğunu diskin bizzat Genelkurmay Başkanlığı tarafından sümenaltı edildiğini söyledi. 

"TUNCAY ÖZKAN DİSKİ TESLİM EDİOR, GENELKURMAY DOSYAYI KAPATIYOR"

Kılıçdaroğlu konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"9 Şubat 2009'da flaş diskteki bütün bilgiler bir dosyaya aktarılır ve dosya bir şey yok diye kapanır. Bu flaş bellekte 15 bin subay ve astsubay içeren bilgi ve belge vardı. Yaşam biçimi ve alışkanlıklarına dair bilgiler vardı. Elimine edilmek istenen TSK mensuplarının nasıl şikayet edileceği yazışma örnekleri vardı ve bu dosya 2009'da kapatıldı. 2007'de Tuncay bey teslim ediyor, 2008'de gözaltına alınıyor, 6 yıl hapishanede kalıyor. Orduya teslim ettiği önemli bilgilerin tamamı yine silinir. Tuncay Özkan yargılanırken dönemin başbakanı ben bu davaların savcısıyım diyor.

"TUNCAY BEY BİRAZ SONRA SAVCILIĞA TESLİM EDECEK"

Soru şu; Bu flaş diskteki bilgileri incelemek üzere kurulan Güneş Çalışma Grubu iktidarın bilgisi dahilinde kurulmuş mudur? Kurulmuşsa bu dosya kapatılırken Başbakan kimdi, Adalet Bakanı kimdir, Milli Savunma Bakanı kimdi, onların tamamının açığa çıkması lazımdı. Bu flaş disktekiler yok sayılmasaydı bugün ne 250 şehidimiz ne de 2193 gazimiz olmayacaktı. Şimdi Tuncay bey, yılların gazetecisi, aldığı bilgileri birden fazla yerde tuttu. Savcı şimdi, 15 Temmuz'dan sonra dosyayı yeniden açmak istiyor, diyor ki bilgiler sizde, verin dosyayı açacağız. Bir vatansever olarak her türlü teröre karşı çıkan bir insan olarak biraz sonra gidecek bir örneğini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verecek."