Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Cumhuriyet tarihinin en korkak adamısın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Cumhuriyet tarihinin en korkak adamısın

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yönelik olarak, "Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın" dedi.

Erdoğan’a Man Adası belgelerini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,"Diyor ki savcı, ilgili genel başkan yardımcısının belgeleri ile MASAK'ın verdiği belgeler aynı belgelerdir diyor. Ben Recep Bey'e soruyorum. İstifa edecek misin? Namusun, şerefin ve haysiyetin varsa 1 dakika o koltukta oturmazsın. Avukatın, yandaşların sahte diyordu. Verdik savcıya." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'İSTİFA EDECEK MİSİN?'

"17 Aralık 2017'de bir grup toplantısı yapmıştık ve ben Man Adası belgelerini açıklamıştım. Recep Bey'e sormuştum. Bir sterliğine kurulan Man Adası'ndaki şirketle bağlantısı nedir diye sormuştum? 

Diyor ki savcı, ilgili genel başkan yardımcısının belgeleri ile MASAK'ın verdiği belgeler aynı belgelerdir diyor. Ben Recep Bey'e soruyorum. İstifa edecek misin? Namusun, şerefin ve haysiyetin varsa 1 dakika o koltukta oturmazsın. Avukatın, yandaşların sahte diyordu. Verdik savcıya. Hiçbirisinin sahte olmadığı çıktı ortaya. Benim adım Recep Bey mi? Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu. Seni her önüne gelen aldatır. Obama altadır, PKK aldatır, El Nusra seni altadır, YPG seni altadır ama bu kardeşinizi kimse aldatamaz. Şeref ve namus sahibiysen cevap verirsin. Niye kaçak güreşiyorsun? Neden cevap vermiyorsun? Senin hangi dümenler çevirdiğini biliyorum. Ancak yalan atar, iftira atar, yalan atar. Her türlü tezgahı çevirir."

'NİYE ÇIKMIYORSUN KARŞIMA?'

"Sen cevap verinceye kadar bu soruları sana sormaya devam edeceğim. Dünya kadar televizyonun da niye çıkmıyorsun karşıma? Her firavunun bir Musa'sı var. O firavunun Musa'sı da benim. Yalan üzerine siyaset yapmıyoruz. Sanıyor ki ben çok bağıracağım, Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sen kim oluyorsun da bize geri adım attıracaksın. Ben vatandaşın hakkını sonuna kadar savunuyorum. 

Esnaf ziyareti yaptım, bu da hemen gitmiş koşa koşa esnaf ziyareti yapmış. Beni takip et Recep Tayyip Erdoğan. İnsanlar geçimsizlikten kendilerini yakıyorlar. Bu Ankara'daki beylerin ar damarı var mı? "

'SEN CUMHURİYET TARİHİNİN EN KORKAK ADAMISIN'

"Neymiş Recep Bey kahramanmış. Ne kahramanı? Kendi toprağında IŞİD'in desteği ile kaçan korkaktır. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın. Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD'le iş birliği mi yaptın, yoksa korktun mu? Gözlerinden öperek söylüyorum, sen IŞİD'den mi korktun, yoksa iş birliği mi yaptın?" ifadelerini kullandı.