Kılıçdaroğlu'ndan açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Açlık grevindeki tutuklu kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili, " bu iki arkadaşımızın açlık grevini sonlandırmasını rica ediyorum. Hayatınızı karartmayın, rica ediyorum çok ağır bir görev üstlendiniz. Hayatınıza kıymayın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 11. gününde geldiği Bolu'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"HER SANTİMİNİ YÜRÜYECEĞİM"

Açıklamasına rahatsızlık geçiren Erdoğan'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak başlayan Kılıçdaroğlu, "Kaç adım attığımı bugüne kadar bilmiyorum. Yolun üçte birine geldik. Üçte ikisine henüz var. Şöyle bir düşünce var, gerçekten Kılıçdaroğlu yürüyor mu diye? Her santimini, Ankara- İstanbul yolunu yürüyerek götüreceğim. Arabaya binmek yok. Her santimini yürüdüğünüz zaman hedeflediğiniz, düşündüğünüz adaletin gerçekleştiğine inanıyoruz. Siz gösteriş için bunu yapmıyorsunuz." ifadelerini kullandı. 

"BOZKURT İŞARETİ YAPAN BİRİ BENİ DESTEKİYORSA..."

Yürüyüşü sırasında yaptığı bozkurt işaretine ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bozkurt işareti samimiyse başımın üzerinde yeri var. Yok, ülkücü camiayı kandıracağını zannediyorsa kendi kanıyor farkında değil" açıklamasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir adam değilim. Hayatım boyunca da olmadım. Eksiğim olabilir, yanlışım olabilir ama ben bayram sabahı böyle ikircikli bir tavır içine girmek istemem. Eğer bozkurt işareti yapan birisi beni destekliyorsa benim de onu desteklemem lazım. Alkışlamam lazım. Hiçbir zaman tabii siyasette olabilir, eleştirebilirler. Eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım. Bir ahlaki zemininin olması lazım." dedi. 

"AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRMALARINI RİCA EDİYORUM"

Açlık grevindeki tutuklu kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz şu an hapiste olan iki değerli öğretmen var ve açlık grevinde olan. Buradan o iki değerli arkadaşa seslenmek isterim. Lütfen açlık grevini bırakın. Toplumun büyük bir kısmı aslında sizi destekliyor. Siz sadece ve sadece uğradığınız haksızlığın giderilmesini istiyorsunuz, biz de destekliyoruz. Sorgusuz, sualsiz. Görevine son verilen yüz bini aşkın kişi var. Bazı işlemler doğru, bazı işlemler yanlış işlemler olabilir. Diyorlar ya; at izi, iti izine karıştı diye. Umuyorum kısa süre içerisinde sizin haksızlığınız giderilmiş olabilir. Dolayısıyla bu iki arkadaşımızın açlık grevini sonlandırmasını rica ediyorum. Hayatınızı karartmayın, rica ediyorum çok ağır bir görev üstlendiniz. Hayatınıza kıymayın." ifadelerini kullandı.