Kılıçdaroğlu'na art arda istifa çağrıları

Kılıçdaroğlu'na art arda istifa çağrıları

CHP'li vekiller Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaptı.

CHP’li Eren Erdem twitter hesabından yaptığı açıklamayla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı. 

Erdem paylaşımında "2920 gündür Genel Başkan olan ve 9 seçim kaybeden birinin,50 günlük çalışmayla CHP'nin mahkum edildiği %25 barajını aşıp %30'ları geçen bir siyasal hareketlilik karşısında yapması en erdemli davranış 'istifa' olacaktır. Bu, saygın, erdemli bir davranış olarak mutlaka tarihe geçer" ifadelerini kullandı.

 

Bir diğer istifa çağrısı da resmi olmayan sonuçlara göre 41 yıl sonra Elazığ’dan seçilen ilk CHP milletvekili Gürsel Erol’dan geldi.

Erol’da twitter hesabından açıklamalar yaparak CHP yönetimini eleştirdi.

Gürsel Erol paylaşımında “Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve unvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum. " dedi .

Erol aynı zamanda "Bu çağrımı genel merkez tarafından belirlenen, garanti seçim bölgesinden gelen bir milletvekili olarak değil, Tunceli ve Elazığ’da seçim kazanmış partinin ilkeleri ve etik değerleriyle siyaset yapan fedakar bir milletvekili olarak yapıyorum." diye ekledi.