Kılıçdaroğlu: İmam hatiplere karşı değilim

Kılıçdaroğlu: İmam hatiplere karşı değilim

CHP Genel Başkanı Kılıçadroğlu, “Ben imam hatiplere karşı değilim, elbette iyi yetişmiş din görevlilerine ihtiyacımız var. Ama her okulu İmam hatip yapamayız, her okulu sanat okulu yapamayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu FOX TV’de İsmail Küçükkaya’ya açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu “Ben İmam Hatiplere karşı değilim, elbette iyi yetişmiş din görevlilerine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

150'nin üzerinde gazetecinin hapiste olduğunu hatırlatan CHP genel Başkanı, "Türkiye'de demokrasi var denilebilir mi? Kadri Gürsel ve Ahmet Şık, bağımsız ve tarafsız birer gazetecidir” dedi.

GÜNGÖR HAKKINDA DİSİPLİN BAŞVURUSU

Kılıçdaroğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör hakkında disiplin başvurusunda bulunacaklarını açıklayarak, “Danıştay Başkanı iktidar partisinin Danıştay'daki sözcüsü konumundadır. Artık o makamda oturamaz, ayrılması lazım. Benimle ilgili bir dava Danıştay'a gittiğinde ne olacak? Çünkü Danıştay Başkanı bizi beğenmiyor. Yargının içinde namusu ile görev yapanlar var. Biz kamuoyu önüne çıkıp politik mesaj veren, kararlar veren, kendi bağımsız iradesi olmayan kişilere karşıyız. Danıştay'ın bütün üyelerine saygı gösteriyoruz. Yargıtay'a da, AYM'ye de saygı gösteriyoruz. Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım. Danıştay Başkanı hakkında, Danıştay'a disiplin başvurusunda bulunacağız” diye konuştu.

“GÜRSEL VE ŞIK BAĞIMSIZ BİRER GAZETECİDİR”

Dün ikinci duruşması görülen Cumhuriyet davasında tahliye çıkmaması üzerine de konuşan CHP genel başkanı, “Cumhuriyet'in, Sözcü Gazetesinin FETÖ ile ne ilgisi var? 150'nin üzerinde gazeteci hapiste, Türkiye'de demokrasi var denilebilir mi? Kadri Gürsel ve Ahmet Şık, bağımsız ve tarafsız birer gazetecidir” dedi.

SİHA’LARLA VURULAN SİVİLLER

Kılıçdaroğlu, SİHA’larla vurulan siviller hakkındaki açıklamaları nedeniyle hedef haline getirilen  CHP’li Sezgin Tanrıkulu hakkında da konuştu. Kılıçdaroğlu, “Ne diyor Sezgin Tanrıkulu? Bu insanlar öldürüldü. Gerçekten terörist mi değil mi araştırılsın diyor. Bu 4 kişi oraya gitmeden önce güvenlik kontrolünden geçiyorlar. Eğer bunlar terörist ise neden tutuklanmıyor. Sezgin Bey üzerinden giderek CHP, PKK'ya destek veriyor diyorlar. Sezgin Bey üzerinden bize saldırıyorlar. Sezgin Bey ile konuştum. Olay yerinin yakınındaki bir muhtar bilgi verdi. Öldürülenlerden bazıları iş adamı zaten. Gizli kapaklı insanlar değil, piknik yapıyorlar orada. Terör örgütüne destek olabilirler, terörist olabilirler ama orada silah olması lazım. O da yok” dedi.

“İMAM HATİPLERE KARŞI DEĞİLİM”

“Bayrağımıza da Atatürk'e de saygısızlık giderek yoğunlaşıyor maalesef.” diyen Kılıçdaroğlu imam hatiplere de karşı olmadığını ifade etti:

“Müfredatta Atatürk ile ilgili bölümler azaltılıyor. Hiçbir anne ve baba çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderemiyor. Ben İmam Hatiplere karşı değilim, elbette iyi yetişmiş din görevlilerine ihtiyacımız var. Ama her okulu İmam Hatip yapamayız, her okulu Sanat Okulu yapamayız.”

"MERAL AKŞENER'E DE SAYGI GÖSTERECEĞİZ"

Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener açıklamaları ve Akşener'in “FETÖ”cülükle suçlanmasının sorulması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “ Meral hanım siyasette uzun yıllar hizmet vermiş birisi. Diğer siyasi partilerine ne kadar saygı gösteriyorsak ona da saygı göstereceğiz. FETÖ'cüyü sağda solda aramalarına gerek yok ki, kendileri FETÖ'cü zaten. Aynı menzile yürüyenler kimdi. İktidarın sağda solda FETÖ'cü aramasına gerek yok. Kendileri Fetö'cü zaten. Aynı menzile yürüyenler bunlar değil mi? Ne istedilerde vermedik diyen bunlar değil mi? Sırtı kalın olanlar, iktidara yakın olanlar dışarıda. Gariban olanların tamamı içeride.” 

ZAFER ÇAĞLAYAN HAKKINDAKİ İDDİANAME

Kılıçdaroğlu, eski Ekoomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ABD'de yargılanmasına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının başka ülkede yargılanmasına üzülüyoruz. Dosyalar geldi, bu dosyalar kapatıldı. Yüce Divan'a gidecekti, "yargılandım, aklandım" deme hakkı olacaktı. Bunların o hakkı ellerinden alındı. AK Parti'nin içinden çok sayıda milletvekili, Yüce Divan parlamentoda oylanırken ellerini vicdanına koyarak oy kullanmadılar. Bu Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin daha farklı boyutlara taşınmasına yol açabilir. Türkiye'den ödünler istenebilir. Hırsızın ödüllendirildiği bir süreci yaşadık".

"ODTÜ'DEKİ AĞAÇLARI YOK ETMEK ÇOK ACI"

ODTÜ'deki ağaçları yok etmek çok acı. ODTÜ Ankara'nın nefes aldığı alanlardan biridir. Yol yaptılar diye karşı çıktık mı?

Kılıçdaroğlu oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nun yarın Sivas’ta askerliğine başlayacağını da açıklayarak, “Çocuğumu bedelli askerlik yapabilirdim. Ama siyaset yapan biri olarak vatandaş nasıl askerlik yapıyorsa öyle yapması gerektiğini söyledim. O da yarın Sivas'a gidecek ve askerlik yapmaya başlayacak” şeklinde konuştu.