Kılıçdaroğlu: Her şeye hazırlıklıyım

Kılıçdaroğlu: Her şeye hazırlıklıyım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklanabileceği spekülasyonlarına yol açan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleriyle ilgili olarak, “Gayriciddi bir söz olarak bunu görmek doğru değil. Her şeye hazırlıklıyım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yandaşlar tarafından günlerdir yayılan ve son olarak Erdoğan tarafından dillendirilen tutuklanacağına ilişkin iddialar hakkında Hürriyet Daily News’ten Barçın Yinanç’a konuştu.

“BİZ BUNLARA PABUÇ BIRAKMAYIZ”

“Bu ülkede yargı bağımsızdır diyen kişi ana muhalefet partisinin genel başkanına açıkça yargı yoluyla sopa göstermeye kalkıyor” diyen Kılıçdaroğlu, tutuklanacağına ilişkin söylentilere şöyle yanıt verdi:

“15 Temmuz darbe girişiminden beş gün sonra OHAL ilan edildi. Biz buna sivil darbe diyoruz. Her darbe kendi hukukunu yaratır. 12 Mart, 12 Eylül’de bunu gördük. Sivil darbeciler kendi hukuklarını oluşturdular. 20 Temmuz’dan sonra da sivil darbeciler OHAL ve KHK ile darbe hukukunu oluşturuyor. Geçmişte darbeciler nasıl herhangi bir kişiyi tutuklatıp rahatlıkla hapse attırabiliyorsa aynı yetkinin kendisinde olduğunu sanıyor bizim diktatör. “Ben de yakalarım yargı benim emrimde atarım içeriye.” Biz bunlara pabuç bırakmayız. ‘Bu özgüveniniz nereden’ diye sorarsanız; ortada bir suç yok. MİT TIR’larıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararı var; ‘Bunlar devlet sırrı değil’ diyor.

“GAYRİ CİDDİ OLARAK GÖRMEK DOĞRU DEĞİL”

“Tutuklanma olasılığını ciddi görüyor musunuz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Her darbe kendi hukukunu yaratır; kendi mahkemesi, kendi polisleri gözaltına alıp tutuklatabilir de. Gayri ciddi bir söz olarak bunu görmek doğru değil. Daha önce de dedim; Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Hiç kimsenin derken buna ben de dahilim.” diyerek her şeye hazırlıklı olduğunu ifade etti.

‘Adalet Kurultayı’na ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu bizi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine götürecek. Elbette bir yol haritası çıkartacağız; cumhurbaşkanı adayını belirlerken hangi ilkelerden yola çıkarak adayı belirlemeliyiz, neyi vaad etmeli?” dedi.

Kılıçdaroğlu yerel seçimlerle ilgili hazırlıklar hakkında ise, “O tarafta büyük moral bozukluğu var. İtiraf ediyorlar metal yorgunluğu diye ama metal yığılması var. Bizim tarafta ise kaybedilen demokrasi, yok olan adalet nedeniyle bunları geri getirmek için bir heyecan var ve yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz” diye konuştu.

“AB İLE KOPUŞA GİDİYORUZ”

AB’yle ilişkilerin gidişatına da değinen Kılıçdaroğlu, “Kopuşa doğru gidiyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“ Bu son derece riskli. Dış politika, iç politika malzemesi olarak kullanılmaz. Dış politika tüm ülkelerde millidir; iktidar ve muhalefet aynı dış politikayı savunurlar; bizde de Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana böyle gitmiştir. Ama ilk kez AKP iktidarında iktidarla muhalefet arasında kopuş olmuştur.”