Kılıçdaroğlu: Enis Berberoğlu rehin alındı

Kılıçdaroğlu: Enis Berberoğlu rehin alındı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu şu anda radyodan bizi dinliyor. Enis Berberoğlu suç işlemedi rehin alındı. MİT TIR'ları olayı devlet sırrı değildir" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de Oğuz Haksever’in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

"ERDOĞAN'IN BANA ZAAFI VAR"

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sık sık kendisini hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Erdoğan ilginç bir insan aslında. Bir zaafı var, Kılıçdaroğlu. Bir yerde toplantı olur, 'Ey Kılıçdaroğlu', bir basın mensubu soru sorar 'Ey Kılıçdaroğlu…'" ifadelerini kullandı. 

"ÖDLEK DEĞİLSEN ÇIK KARŞIMA"

Kılıçdaroğlu açıklamasına, "Benim her söylediğime laf yetiştiriyor, bundan şikayetçi değilim. O konuşmasa havuz medyasında yer almayacağım. O gazeteleri okuyanlar, Kılıçdaroğlu'nun ne kadar haklı olduğunu görüyor. Ey Erdoğan, korkak değilsen, ödlek değilsen gel karşıma. İki insan karşılıkla konuşalım" şeklinde devam etti.

"ENİS BERBEROĞLU REHİN ALINDI"

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında hapis cezası almasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu şu anda radyodan bizi dinliyor. Enis Berberoğlu suç işlemedi rehin alındı. MİT TIR'ları olayı devlet sırrı değildir. TIR'ların geçtiği yollardan valilerin haberi yok. Bu ülkede adalet yoktur. Bu ülkede hiçbir vatandaşın can ve mal güvenliği yoktur" dedi. 

"KOZMİK ODA'YI FETÖ'YE AÇAN KİMDİ?"

Kılıçdaroğlu, AKP'nin Fethullah Gülen cemaatiyle işbirliği yaptığı dönemde Bülent Arınç'a suikast iddisıyla Genelkurmay'ın 'Kozmik Odası'na düzenlenen polis baskınına değinerek, "Kozmik Oda'yı FETÖ'ye açan kimdi? Asıl casuslar bunlar değil mi? Bir terör örgütüne devletin Kozmik Oda'sını nasıl açarsınız." şeklinde konuştu. 

ATLETLİ FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

Adalet Yürüyüşü sırasında kaldığı karavanda çekilen fotoprafına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü, birçok kişinin ezberini bozdu. İnanmıyorlardı. Her üç ya da dört gömlek değiştirdim. Yemek yemem gerekiyordu. O fotoğrafta yapmacıklığın toplu iğne ucu kadar bir şey göremezsiniz. Kızımla yemek yiyorum. O fotoğraf, Anadolu'dan bir fotoğraftır. Ben o şartlarda yetiştim, sarayla özenen bir insan değilim. O yemeği kızımla beraber huzur içinde yiyorum. Tarihe not düşüyorum: Hangi koşullardan geldim, milletvekili oldum, o tür koşullardan geldim. Ben halktan birisiyim. Evimde de öyle oturuyorum, dışarıda da öyleyim." dedi.

"EN AZINDAN O FOTOĞRAFI GÖRDÜ DE ATATÜRK'Ü HATIRLADI"

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında, "Eminim Kılıçdaroğlu yoğurt yiyor diye bozulmuştur. Ben adalet diyorum, o atlet diyor. O fotoğrafta kibir yoktur. Sıradan sade bir vatandaş olmakla gurur duyuyorum. Kalktı bunun üzerinden bir de Atatürk dersi vermeye kalktı. Neyse, en azından o fotoğrafı gördü de Atatürk'ü hatırladı. Ben o sofrada kafasında külah, sabahtan akşama Atatürk'e hakaret eden kişiyi oturtmuyorum" ifadelerini kullandı. 

"KÜRTLER ADALET DEMEYECEK Mİ?"

Kılıçdaroğlu, HDP'nin Adalet Yürüyüşü'ne verdiği desteğin AKP tarafından eleştirilmesine tepki göstererek, "HDP'liler bu ülkenin vatandaşı değil mi? AKP'den MHP'den gelirse, gelen insana sen falancısın 'adalet' sözcüğünü ağzına alamazsın mı diyeceğiz? Ben insanlara ayrım yapmam, 80 milyon insanın başımın üstünde yeri var. Kürtler adalet demeyecek mi? Hayatımda bu kadar insanlık düşmanı bir şey görmedim" dedi. 

"MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ SİYASETE YENİ BİR HEYECAN GETİRİR"

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in kuracağı parti ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Meral Akşener ve arkadaşlarının yeni partisi siyasete yeni bir heyecan getirir. Meral Hanım ve arkadaşlarının siyasete belirli bir seviye de getireceği açıktır. Ben siyasi tarihimiz açısından önemli görüyorum. Kurmaya çalıştığı alanda bir boşluk var. Kendisine başarı dilemek benim görevim." dedi.

"ADAYIMIZ TANINMIŞ BİRİ OLACAK"

2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha epey vaktimiz var, CHP olarak elbet bir aday çıkartacağız. Bugünden ben adayım demek kadar yanlış birşey yok. Kimse meraklanmasın tanınmış biri olacak. Adayımızı ne zaman açıklayacağımız belli değil. Adayımız saygı duyulan bir isim olmalı" dedi.