Kılıçdaroğlu: ByLock kullanan 4 bakanı ve 60'a yakın vekili açıklayacağız

Kılıçdaroğlu: ByLock kullanan 4 bakanı ve 60'a yakın vekili açıklayacağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün olağanüstü toplanan MYK'da darbe girişiminin siyasi ayağına ilişkin, "Dört ByLock’çu Bakan var, açıklamalarını istiyoruz. Açıklamazlarsa biz zamanı gelince bunları açıklayacağız" dedi.

Cumhuriyet ve HDP operasyonlarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu art arda iki gün hem Parti Meclisi'ni hem de Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı. Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, toplantıların ardından bugün yayınlanacak bildiride OHAL darbesi, Cumhuriyet ve HDP operasyonlarına ilişkin 'halkın direme hakkının' olduğu belirtilecek ve 'darbeye karşı demokratik direniş' vurgusu yapılacak. 

Öte yandan toplantılarda darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılması için adımlar atılacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Siyasi ayağın ortaya çıkması için uğraşalım. Dört ByLock’çu Bakan var, açıklamalarını istiyoruz. Açıklamazlarsa biz zamanı gelince bunları açıklayacağız. Bu dört bakan ve 60’a yakın ByLock’çu vekil ile ilgili önerge vereceğiz ve dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep edeceğiz. Meclis’teki bütçe görüşmelerinde net bilgilerle yükleneceğiz. AKP’liler bile tüm eleştirilere doğru demeli” diye konuştu.