Kılıçdaroğlu belgelerin kaynağını açıkladı

Kılıçdaroğlu belgelerin kaynağını açıkladı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın akrabalarına ait olduğunu belirttiği milyonlarca dolarlık para transferlerine ilişkin dekontları kimden aldığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınları tarafından Man Adası'nda bulunan bir off - shore şirkete aktarılan milyonlarca dolarlık para transferlerine ilişkin dekontları kimden aldığını açıkladı.

İstanbul Beylikdüzü Zübeyde Ana Kültür Merkezinde belediyenin düzenlediği toplantıya Kılıçdaroğlu ile birlikte katılan Hürriyet yazarı Ayşe Arman, "Belgeleri FETÖ'cüler mi verdi?" diye sordu. Kılıçdaroğlu soruyu "Hayır. Bu ülkede, ülkesini seven milyonlarca insan var, milyonlarca bürokrat var" diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Man Adası olayı şöyle önemli; vatandaşına dönüp diyeceksin ki vergi ver. Ama Ankara'daki beylerin çocukları Türkiye'de vergi ödememek için başka ülkelere gidip şirket kuruyorlarsa burada ahlaki bir sorun var demektir. İlk açıklamadan bu yana izlediğimiz bütün strateji tuttu. Bir adımımız kaldı. O adımı da bugün yarın gerçekleştireceğiz. Bir adım kaldı. Bunları veren bir insan tabi, uzaydan gelmedi.

Haysiyetli insanların Zarrab davasından sonra bulundukları makamlardan ayrılması lazım, haysiyetli insanların. Düne kadar Zarrab'ı devlet protokolüne oturttular ve Zarrab için hayırsever iş adamı dediler. Şimdi Zarrab düşman oldu, neden çünkü itirafçı oldu. Adam rüşvet vermiş, rüşvet alanı da biliyoruz. Haysiyetli ve onurlu olanların makamlardan ayrılması lazım. Hırsızlık olayı var, hırsızlık olayı Türkiye meselesi değil ki. Olay Türkiye'de oluyor, hepimiz biliyoruz, olayı kapatıyorlar. Ama Zarrab ABD'de yargılanıyor. Beni üzen bu. Bu ülkenin mahkemesi yok mu? Bu dosyaları kapatan savcı- hakimler ileride çocuklarına hesap veremeyecekler."

DAHA FAZLA