Kılıçdaroğlu AKP'nin Yenikapı mitingine katılacak

Kılıçdaroğlu AKP'nin Yenikapı mitingine katılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AKP’nin pazar günü Yenikapı'da düzenleyeceği 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılma kararı aldı.

Günlerdir AKP'nin Pazar günü Yenikapı'da yapacağı mitinge katılması için Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere AKP'lilerden davet alan ve Erdoğan’ın “Yenikapı’da olmasını istiyorum” dediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu çağrılara daha fazla direnemedi. Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan mitingi' olacak olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılma kararı aldı.

CHP'nin 11.00'da başlayan MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan ''Demokrasi ve Şehitler Mitingi''ne davet edilmesi konusu ele alındı.

Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı açıklamada mitinge katılmayacağını ifade etmiş, ancak bir heyet göndereceklerini açıklamıştı.

MYK toplantısında Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılması yönünde karar çıktı.

Parti adına açıklama yapan Selin Sayın Böke yaptığı açıklamada: " Darbe gecesi hangi gerekçeyle Meclis'te olduysak Pazar günü de o gerekçeyle parti olarak Yenikapı'da olacaktık. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Yenikapı'daki mitingde olacaktır. Bu kararını da sayın Başbakan'a kendisi telefonla iletecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, daveti kabul eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi Kılıçdaroğlu'nun da katılmasını istemiş, defalarca davette bulunmuşlardı.

DEV ATATÜRK POSTERİ İSTEĞİ

T24'te yer alan habere göre, Binali Yıldırım'la yaptığı telefon görüşmesinde, pazar günü gerçekleştirilecek "Şehitler ve Demokrasi Mitingi"nde dev bir Atatürk posteri olmasını ve bundan daha büyük posterin olmaması gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayrıca devlet protokolü uygulanmasını istediği ve konuşma sürelerinin belli olmasını istediği öğrenildi.

ABDULLAH GÜL'DEN 'KATILIN 'TELEFONU

Kemal Kılıçdaroğlu bu kararı vermeden önce Binali Yıldırım’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Abdullah Gül de telefonla aradı ve mitinge katılması gerektiğini, önemli olduğunu belirtti.