Kıbrıs müzakerelerinde son aşamaya gelindi: Haritalar BM'nin çelik kasasına kilitlendi

Kıbrıs müzakerelerinde son aşamaya gelindi: Haritalar BM'nin çelik kasasına kilitlendi

Cenevre'de BM gözetiminde süren Kıbrıs müzakerelerinde son aşamaya gelindiği açıklandı. İki tarafın sunduğu haritalar, kontrollerin ardından BM'nin çelik kasasına kilitlendi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler ofisinde KKTC lideri Mustafa Akıncı ve Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in yanı sıra BM’nin Kıbrıs özel temsilcisi Espen Barth Eide ile birlikte 2 harita uzmanın katıldığı toprak müzakeresi gerçekleştirildi. 

BM tarafından Kıbrıs müzakerelerinde son aşamaya gelindiği ve çözüme yaklaşıldığı açıklandı. 

Görüşmede tarafların sunduğu ve kamuoyuna açıklanmayacağı belirtilen haritalar, iki tarafın harita uzmanlarının kontrollerinin ardından yerel saatle 19.50'de BM'nin çelik kasasına alınarak kilitlendi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Cenevre'de 12 Ocak 2017 tarihinde Kıbrıs Konferansı'nın gerçekleştirileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin İyi Niyet Misyonu çerçevesinde sürdürülen çabalar son aşamasına gelmiştir. Bu kapsamda garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Krallık ile Ada'daki iki tarafın katılımıyla Cenevre'de 12 Ocak 2017 tarihinde Kıbrıs Konferansı gerçekleştirilecektir" denildi.