KHK ile ihraç edilenin artık eğitim hakkı da yok

KHK ile ihraç edilenin artık eğitim hakkı da yok

KHK ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ihraç edilen Akademisyen Cenk Yiğiter, sınava girerek Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazanmıştı. Ankara Üniversitesi 8 Ağustos 2017'de çıkardığı yönetmeliğin kayıtla ilgili bölümüne ‘kamu görevinden çıkarılmamış olması gerekir’ maddesi ekledi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ihraç edilen Akademisyen Cenk Yiğiter'in, öğrenci olarak  Ankara Üniversitesi'ne döneceğini sosyal medya hesabından duyurduğu gün çıkan bir yönetmelikle eğitim hakkı da elinden alındı.

Ankara Üniversitesi  Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğine "Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almamış veya herhangi bir nedenle kamu görevinden çıkarılmamış olması gerekir" cümlesi eklendi.  Yiğiter," KHK ile ihraç edildim eğitim hakkımı gasp etmiş oldular. Bu konu bu kadar gündemdeyken apar topar 8 Ağuatos'ta bunun yapılmış olması ben de şüphe uyandırıyor. Fakat elbette ki bir tek beni bağlayan bir şey değil. Benim gibi KHK'yla ihraç edilmiş ve Ankara Üniversitesi'nde okumak isteyen başka insanlar da var" dedi.


"İBİŞLER CUNTASI YÖNETİMİ ELE GEÇİRDİ"
İleri Haber'e konuşan Yiğiter, bunun anayasanın açık ihlali olduğunu çünkü anasayasada temel hakların kanunla bile sınırlandırılamayacağının altının çizdi. Yiğiter, "Kanunla yasamanın dahi yapamadığı şeyi Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş yaptı" dedi. Ayarıca "Albaylar cuntası yönetimi ele geçiremedi ama ibişler cuntası yönetimi şu an ele geçirmiş durumda" diyen Yiğiter, Resmi Gazete de 'ibişler cuntası'nın bülteni haline gelmiş" ifadesini sözlerine ekledi. 


"DEMEK Kİ BEN ARTIK İNSAN DEĞİLİM BU ÜLKEDE"
Akademisyen Cenk Yiğiter, "Hükmü kesinleşmiş bir katil hatta bir katliamcı bile sınava girerek üniversiteyi kazanıp Adalet Bakanlığı'nın izniyle derslere ve sınavlara girip mezun olabilir. Ben hakkımda bir ceza soruşturması dahi olmadan KHK ile ihraç edilmişim diye öğrenci olamıyorum. Demek ki ben artık insan değilim bu ülkede" dedi. 

Bunun bir yönetmelik değişikliği olduğunu hatırlatan Cenk Yiğiter yargı yoluna gideceğini de belitti.