KHK ile ihraç edilen emekçiler için İzmir’de dayanışma eylemi

KHK ile ihraç edilen emekçiler için İzmir’de dayanışma eylemi

KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönmek için yaptıkları açlık grevinin 76. gününde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınıp, tutuklanan kamu emekçileri Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve KHK ile ihraç edilen emekçiler ile dayanışma için İzmir’de bir eylem yapıldı.

Açlık grevlerinin 76. gününde tutuklanan ve açlık grevine cezaevinde de devam eden kamu emekçileri Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve KHK ile ihraç edilen emekçiler ile dayanışma için İzmir’de bir eylem düzenlendi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen eyleme çeşitli siyasi parti ve kitle örgütleri katılırken, okunan basın açıklamasında; Nuriye, Semih ve KHK ile ihraç edilip mücadele eden diğer yurttaşlar için yapılan dayanışma etkinliklerinin devletin kolluk kuvvetleri tarafından engellendiği vurgulanırken,  açlık grevi yapan emekçiler ile taleplerinin karşılığını alıncaya kadar dayanışma içinde olunduğu belirtildi.

Nuriye, Semih ve KHK ile hukuksuzca görevlerinden ihraç edilip, açlık grevinde olan tüm yurttaşlar için dayanışma çağrısıyla bitirilen basın açıklaması esnasında ve sonrasında sık sık “Nuriye ve Semih onurumuzdur”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Heryer Yüksel, heryer direniş” sloganları atıldı.

Söylenen türküler ve çekilen halaylar ile eylem sona erdi.