KHK ile Ataşehir Belediyesi’ndeki işinden atılan taşeron işçi oturma eylemine başladı

KHK ile Ataşehir Belediyesi’ndeki işinden atılan taşeron işçi oturma eylemine başladı

Ataşehir Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışan ve KHK ile ihraç edilen Ali Karaçay ihbar ve kıdem tazminatını geri alabilmek için oturma eylemine başladı.

Ali Karaçay isimli taşeron işçi Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ataşehir Belediyesindeki işinden çıkarıldı.

İşten atılmasının ardından kıdem ve ihbar tazminatını alamayan Karaçay dün saat 12.00’de Ataşehir Belediyesinde çalıştığı ofiste oturma eylemine başladı. Haklarını alana kadar eylemine devam edeceğini belirten Karaçay, bugünden itibaren her sabah saat 08.00’de belediye binası önünde oturacak.

İleri'ye konuşan Karaçay 7 ay önce KHK ile işten atıldığını belirterek, “Bu süreç içerisinde bana her hangi bir tazminat ödemesi yapılmadı. 7 ay boyunca gittim geldim, bugün haklarımın iadesi konusunda tekrar bir görüşme yaptım belediye ile. Hiçbir şekilde bana dönüş gerçekleşmedi. Ben de çalıştığım yazı işleri müdürlüğü ofisinde oturma eylemine başladım” dedi.

Karaçay oturma eylemine başlayacağını belediyeye bildirdiğinde ise, “Burası bir kamu kurumu, burada yapmanızı doğru bulmuyoruz. Bina dışında yaparsanız herhangi bir problem olmayabilir” yanıtını aldığını aktardı.

Konuyla ilgili olarak aradığımız Ataşehir Belediyesi’nden ise  geri dönüş alamadık.