Kerem Altıparmak'tan Ankara Barosu'nun 'Yiğiter' kararına tepki: 'Mevzuat açısından da yanlış'

Kerem Altıparmak'tan Ankara Barosu'nun 'Yiğiter' kararına tepki: 'Mevzuat açısından da yanlış'

Akademisyen Kerem Altıparmak, görevinden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter'in staj başvurusunu onaylamayan Ankara Barosu'na tepki gösterdi. Altıparmak, baronun İnsan Hakları eğitimine ise katılmayacağını duyurdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter’in staj başvurusunu onaylamayan Ankara Barosu’na tepki gösterdi. Altıparmak Ankara Barosu’nda vereceği İnsan Hakları eğitimine ancak Cenk Yiğiter’le ilgili aldıkları yanlış karardan dönmeleri şartı ile katılacağını kişisel sosyal medya hesabından duyurdu.

Duvar'da yer alan habere göre, alınan bu karardan dönülmesini umduğunu belirten Altıparmak “Barolar da haksız ihraç edilmiş akademisyenleri hiçliğe teslim ederse, kiminle işbirliği yapacak hocalarımız?” sorusunu yöneltti.

"KABOĞLU, BARO'YA KAYIT YAPTIRAMAYACAK MI?"

Kerem Altıparmak’ın açıklamasının tamamı şu şekilde: “Ankara Barosu’nun insan hakları eğitimine ancak Cenk Yiğiter’le ilgili aldıkları yanlış karardan dönmeleri şartı ile katılacağımı bildirdim. Karar sadece adil olmamakla malul değil, sayın Başkanın iddiasının aksine mevcut mevzuat açısından da yanlış. Bu olayın hukuksal yönü ama bir de akademi-mesleki örgüt işbirliği açısından değerlendirmek lazım. Düşünün, İbrahim Kaboğlu Ankara Barosu’na kayıt yaptıramayacak ama hocaya buyur ders anlat diyeceğiz. Olacak şey mi bu? Barolar da haksız ihraç edilmiş akademisyenleri hiçliğe teslim ederse, kiminle işbirliği yapacak hocalarımız? Umarım bu karardan dönerler, biz de bu dayanışmanın verdiği şevkle eğitimlere katılırız.”

DAHA FAZLA