Kentsel dönüşüme direnen akademisyenlere beraat!

Kentsel dönüşüme direnen akademisyenlere beraat!

Kentsel dönüşüm projelerine direnen akademisyenlerin yargılandığı davada karara varıldı.

Küçük Armutlu Mahallesi Yerinde ve Yerlisiyle İyileştirme Ulusal Mimari Fikir Yarışması süresince düzenlenen etkinliklerde çekilmiş fotoğraflar delil gösterilerek “terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yargılanan üç akademisyenin davası bugün Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mimarlar Odası ve öğrencilerin de katılarak akademisyenlere destek verdiği duruşma sonunda üç akademisyen de beraat etti.

YARIŞMA HAKKINDA

Temmuz 2015’te düzenlenen Küçük Armutlu Yerinde Ve Yerlisiyle İyileştirme Ulusal Mimari Fikir Yarışması rantsız, yıkımsız, mevcut sosyal bütünlük bozulmadan ve kendiliğinden bir dönüşümün olanaklılığını kanıtlayan örnek bir yerinde ve yerlisiyle iyileştirme projesi ortaya koydu.

Kentsel sermaye birikiminin büyük ölçüde toprak rantı üzerinden sağlandığı, özellikle gecekondu bölgelerindeki mevcut konut stoğunu hedef alan ve büyük ölçekli yeni konut projelerine yatırım yapan neoliberal ekonominin kent merkezindeki mahallelere yönelik “kentsel dönüşüm” adı altında yıkım, yerinden etme, yeniden inşa etme ve soylulaştırma pratiğine karşı büyük sermaye yatırımları yerine kamusal yararı gözeten öncü bir mekansal iyileştirme örneği oldu.

DAHA FAZLA