Kentsel dönüşüm toplantısında vatandaşlara tehdit: ‘Devletten çekinin’

Kentsel dönüşüm toplantısında vatandaşlara tehdit: ‘Devletten çekinin’

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürü toplantı salonunu terk eden vatandaşları "Devletten çekinin” diyerek tehdit etti.

İleri Haber
Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, GOP Belediye Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürü Mustafa Başaran ve diğer yetkililer ile ilçede 4 yıldır yapılmak istenen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bugün bir toplantı düzenlendi.

Toplantı sırasında yurttaşların görüntü almak istemesi üzerine gerginlik yaşandı. Yetkililerin görüntü alınmasını engellemesi üzerine GOP Barınma Hakkı Meclisi üyeleri salonu terk etti.

Vatandaşlar salonu terk ederken GOP Belediye Başkanlığı Kentsel Tasarım Müdürü Mustafa Başaran “Devletten çekinin” diyerek tehdit etti.

Toplantıyı terk eden vatandaşlar ise Başaran’ın sözlerine tepki göstererek, “Devlet ama devlet niye vermiyor hakkımızı? Devlet biziz. Ben olamasam, sen olmasam devlet nerede?” dedi.

2013’ten başlayarak 2016’ya kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi, Bakanlar Kurulu’nun da kararları ile ilçenin 14 mahallesinde riskli alan ve acele kamulaştırma kararları verilmişti. Bu mahalleler şöyle:

Merkez, Pazariçi, Sarıgöl, Yeni, Yenidoğan, Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak, Barbaros Hayrettin Paşa, Yıldıztabya, Karayolları, Küçükköy, Silahtarağa, Karlıtepe ve Bağlarbaşı mahalleleri.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 120 bin nüfusun yaşadığı alanda düşünülen kentsel dönüşüme karşı çıkan Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi, bölgede ilan edilen tüm “Riskli Alan” kararlarının geri alınmasını ve evlerine gönderilen tebligatlara artık son verilmesini istiyor.

DAHA FAZLA