Kendisine tecavüz eden kişiyi öldüren Nevin Yıldırım'ın müebbet cezası bozuldu!

Kendisine tecavüz eden kişiyi öldüren Nevin Yıldırım'ın müebbet cezası bozuldu!

Kendisine tecavüz eden kişiyi öldüren Nevin Yıldırım'a verilen ceza bozuldu.

Kendisine defalarca tecavüz eden erkeği öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım'ın Yargıtay'da karar duruşması bugün görüldü. Yargıtay, yerel mahkemenin müebbet hapis cezasını bozdu.

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012’de kendisine tecavüz eden 35 yaşındaki Nurettin Gider’i öldürmüş ve yargılama sonrası müebbet hapis cezası almıştı. Nevin Yıldırım’ın temyiz duruşması Ankara’daki Yargıtay’da bugün görüldü. 25 avukatın yer aldığı duruşmada Yargıtay, yerel mahkemenin müebbet hapis cezasını bozdu.

"KADINLARIN UMDUĞU BİR BOZMA KARARI GELMEDİ"

Nevin Yıldırım’ın avukatlarından Diren Cevahir Şen İleri’ye, “Böyle bir bozma kararı ile Nevin tahliye edilecek gibi görünmüyor” diye konuştu.

Karara ilişkin bilgi aldığımız avukat Diren Cevahir Şen gerekçeli kararın kendilerine tam olarak ulaşmadığını belirterek, tüm savunmayı meşru müdafaa üzerine yaptıklarını ve  kararın da bu yönden, Yıldırım’ın serbest bırakılmasına neden olacak şekilde bozulmasını beklediklerini ancak kararın usul yönünden bozulduğunu söyledi.

Şen, dosyanın esasına hiç girmeyerek Nevin üzerinden bir değerlendirme yapılmadığını, diğer sanıklar üzerinden bir değerlendirme yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

 “Nevin’i alakadar edecek, kadınların umduğu bir bozma kararı gelmedi. Diğer sanıkların da yargılanmasının beklenmesi yönünden bir bozma kararı verildi. Bu durumda biz de yerel mahkemeye dosyanın tekrar gönderilerek yargılamanın tekrar başlamasını bekleyeceğiz. 

Böyle bir bozma kararı ile Nevin tahliye edilecek gibi görünmüyor.” 

 

DAHA FAZLA