Kendilerine tecavüz eden adamı öldüren 2 kadına müebbet hapis cezası istendi!

Kendilerine tecavüz eden adamı öldüren 2 kadına müebbet hapis cezası istendi!

İstanbul’da kendilerini dolandıran ve tecavüz eden erkeği öldüren iki kadın hakkında savcılık müebbet hapis cezası istedi.

2 kadının “kandırıp tecavüz etti” dedikleri Cüneyt Pala’yı çağırdıkları otel odasında öldürmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Tutuklanan 2 kadın için müebbet hapis cezası isteyen savcı, haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre kadınları kandırarak tecavüz eden ve görüntülerini yayınlamakla tehdit eden Cüneyt Pala’ya 2 kadın suçüstü yapmak istedi. Ancak bunun mümkün olmadığını anlayınca da fotoğrafları silmek için İstanbul’da buluşmak üzere plan yaptılar.

İki kadın, Taksim Meydanı’na 150 metre mesafedeki bir otelden 28 Nisan Cuma gecesi için oda kiraladı. Kiralanan otel odasına giden Pala kadınlardan birine saldırdı ve yaraladı. Bu sırada kadınlardan biri biber gazını sıktı. Boğuşma sırasında kadınlardan birinin 2 defa bıçak yarladığı Cüneyt Pala öldü.

SAVCI ‘MEŞRU MÜDAFA YOK’ DEDİ

İddianamede, “2 kadının, fikir birliği içinde planlı bir şekilde hareket etmesi, Pala’daki yaraların öldürücü nitelikte olması nedeniyle kasten öldürme suçunu işlendiği” öne sürüldü. 

İddianamede ayrıca, 2 kadının “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve yağma suçları amacıyla hareket ettiklerinden meşru hukuki bir zeminde bulunmadıkları” ve meşru müdafaa hükümlerininin uygulanamayacağı belirtildi. Ancak savcı ‘haksız tahrik’ indirimi istedi. Müebbet hapisleri istenen 2 kadın, tahrik indiriminden faydalanırsa 12-18 yıl arasında hapse çarptırılacak.

DAHA FAZLA